Καταγγελίες στον τ/κ Τύπο για παράνομη διοχέτευση κρέατος στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές

22:47 15/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παράνομα διοχετεύεται κρέας στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης Τ/κ κτηνοτρόφων, Μουσταφά Ναϊμογουλαρί και – όπως είπε – αυτό είναι κυρίως χοιρινό.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Σταρ Κίπρις, ο κ. Ναϊμογουλαρί δήλωσε ότι οι το κρέας διοχετεύεται μέσω των ακριτικών χωριών ενώ εισέρχονται και αρκετές ποσότητες από τα οδοφράγματα, κατηγορώντας τους «τελωνειακούς υπαλλήλους» ότι βρίσκονται πίσω από αυτή την απαράδεκτη

κατάσταση.

Υποστήριξε επίσης ότι το παράνομο κρέας μεταφέρεται με μη κατάλληλα οχήματα και μη κατάλληλες συνθήκες, προσθέτοντας ότι το κρέας δεν είναι καλής ποιότητας και αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών. Το 1/3 του κρέατος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αγορά στα κατεχόμενα, σημείωσε, είναι παράνομο ενώ έκανε λόγο και σε κύκλωμα παράνομης διοχέτευσης του κρέατος, στο οποίο εμπλέκονται από κρεοπώλες μέχρι και ξενοδόχοι, όπως είπε.

Ο λόγος που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, δήλωσε ο κ. Ναϊμογουλαρί, είναι ότι στις ελεύθερες περιοχές οι τιμές του κρέατος είναι πολύ πιο φθηνές από ότι στα κατεχόμενα και κάλεσε τους αρμοδίους να λάβουν σκληρά μέτρα.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στη σύλληψη του Μαχμούτ Ουζούμ στην οικία του οποίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 128 κιλά κατεψυγμένου κρέατος. Ο Οζούμ ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το κρέας από κρεοπώλες. Το «επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας» εξέδωσε χθες εναντίον του διάταγμα προσωποκράτησης για δύο μέρες, ενώ η «αστυνομία» διερευνά το γεγονός κατά πόσον το κρέας μεταφέρθηκε από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα