Κύπρος και Φινλανδία υπέγραψαν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας

20:32 15/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος και η Φινλανδία υπέγραψαν σήμερα το απόγευμα συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, με τις δύο πλευρές να επισημαίνουν τη σημασία της για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή και την Πρέσβειρα της Φινλανδίας στην Κύπρο Άνου Σααρέλα, στην οικία της Πρέσβειρας στη Λευκωσία.

Μιλώντας στην τελετή, η κ. Σααρέλα

χαρακτήρισε τη συμφωνία σημαντικό βήμα και ο κ. Σιαρλή επεσήμανε ότι θα αποβεί προς αμοιβαίο όφελος.

“Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, μάλιστα αποτελεί ορόσημο ύστερα από μακρές διαπραγματεύσεις. Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων με την Κύπρο και αυτή η συμφωνία θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο στη διευκόλυνση των επενδύσεων και των οικονομικών δεσμών μεταξύ των χωρών μας”, είπε η κ. Σααρέλα.

Σημείωσε ότι “η αφαίρεση των εμποδίων που προβάλλει η διπλή φορολογία στην οικονομική δραστηριότητα είναι ο πιο σημαντικός στόχος αυτής της συμφωνίας” και εξέφρασε την ελπίδα ότι “οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών μας θα εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που θα μας δώσει αυτή η συμφωνία, μόλις εφαρμοστεί”.

Η κ. Σααρέλα είπε ότι η συμφωνία θα “ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ των αρχών μας” και επεσήμανε ότι “αναμένεται ότι τα δύο κοινοβούλια μας θα εγκρίνουν τη συμφωνία κατά το ερχόμενο έτος, ώστε η εφαρμογή της να αρχίσει το 2014″.

“Είναι πολύ ευχάριστο να σημειώσω ότι οι σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Φινλανδίας είναι εξαιρετικές. Δεν έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα. Φέτος είχαμε ρεκόρ επισκέψεων μεταξύ των χωρών μας. Επίσης, η Κυπριακή Προεδρία έχει φέρει πολλούς Υπουργούς και ανώτερους αξιωματούχους στην όμορφη χώρα σας”, είπε και σημείωσε ότι ο Φινλανδός Υπουργός Οικονομικών βρισκόταν στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο και είχε “πολύ καλές συνομιλίες”.

Είπε, επίσης, ότι η συμφωνία “θα προσδώσει ένα νέο, πολύ θετικό στοιχείο στις σχέσεις μας και θα τις ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο”.

Η κ. Σααρέλα επεσήμανε ότι “αυτή τη στιγμή βιώνουμε δύσκολους καιρούς” και ότι η Κύπρος είναι “πολύ ελκυστική” για τους Φινλανδούς, και εξέφρασε την ελπίδα ότι “η Κύπρος θα βρει τη Φινλανδία ελκυστικό επιχειρηματικό εταίρο”.

“Υπάρχουν πολλοί τομείς με θετικές προοπτικές αυτή τη στιγμή και ελπίζουμε ότι μπορούμε να μοιραστούμε τις δυνάμεις μας και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Σιαρλή επιβεβαίωσε τα όσα είπε η Πρέσβειρα και σημείωσε ότι “υπήρξε μια μακρά συζήτηση για το θέμα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να φθάσουμε σε αυτό το στάδιο, όπου έχουμε μία συμφωνία να υπογράψουμε απόψε, μία συμφωνία για τη διπλή φορολογία, η οποία προφανώς θα διευκολύνει τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας ακόμη περισσότερο από το καλό επίπεδο στην οποία βρίσκεται σήμερα, περιλαμβανομένης της οικονομικής σχέσης, αλλά και στον διπλωματικό τομέα, όπου απολαμβάνουμε πολύ καλή σχέση, και αυτό μας επιτρέπει να πάμε ένα βήμα μπροστά προς εκείνη την κατεύθυνση”.

“Είναι μία

Keywords
Τυχαία Θέματα