Ισπανία: Διάταγμα για διετή διακοπή των εξώσεων ιδιοκτητών από τις κατοικίες τους

21:03 15/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ισπανία ανακοίνωσε την Πέμπτη διετή διακοπή των εξώσεων από τις οικίες τους απελπισμένων ιδιοκτητών, μετά την κατακραυγή για αυτοκτονίες που συνδέονται με την απότομη αύξηση των εξώσεων που έχουν σχέση με στεγαστικά δάνεια.

Η δεξιά Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι συμφώνησε σε ένα διάταγμα για εφαρμογή μορατόριουμ “για ανθρωπιστικούς λόγους” και ότι το νέο μέτρο περιορίζεται σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

“Αυτά είναι επείγοντα

μέτρα για τις πιο ευάλωτες ομάδες σε δύσκολες συνθήκες, που έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας Luis de Guindos.

Πολλοί σοκαρίστηκαν από δύο αυτοκτονίες σε 15 ημέρες από ιδιοκτήτες ακινήτων που αντιμετωπίζουν εξώσεις στην Ισπανία, όπου τόσο οι τράπεζες όσο και οι δανειολήπτες έχουν πληγεί από την φούσκα των ακινήτων το 2008.

Στις 9 Νοεμβρίου, ένας 53χρονος πρώην Σοσιαλιστής πολιτικός βρήκε οικτρό θάνατο όταν πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματός του όταν δικαστικοί επιδότες πήγαν να του δώσουν δικαστικό διάταγμα έξωσης.

Η αυτοκτονία συνέβηκε 15 ημέρες μετά που ο 53χρονος Jose Luis Domingo κρεμάστηκε λίγο προτού φθάσουν δικαστικοί επιδότες στο σπίτι του στη νότια πόλη της Γρανάδας.

Ο νόμος προστατεύει πολυμελείς οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες με τουλάχιστον δύο παιδιά ή ένα παιδί κάτω των τριών ετών, οικογένειες που φροντίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ανέργους δανειολήπτες των οποίων τα επιδόματα έχουν εξαντληθεί.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.597 ευρώ το μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα