Καρογιάν: “Η συνέχεια βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας”

12:51 9/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. κ. Μάριος Καρογιάν έκανε την ακόλουθη δήλωση:

O συλλογικός προβληματισμός γύρω από τη μεθοδολογία υπολογισμού των αναγκών για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και γενικότερα για τους όρους του χρέους, που αναπτύχθηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και στη χθεσινοβραδινή διακομματική σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τύχει ιδιαίτερης προσοχής και κατάλληλης αξιοποίησης από την κυβέρνηση και την Κεντρική

Τράπεζα της Κύπρου στις περαιτέρω διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις επί του θέματος.

Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία του ΔΗ.ΚΟ. και του ΔΗ.ΣΥ. που οδήγησε στο χθεσινό συλλογικό προβληματισμό έχει προσφέρει σημαντική υπηρεσία. Η συνέχεια βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας, που πρέπει να κτίσουν πάνω στην υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα με την οποία τα πολιτικά κόμματα συμπεριφέρθηκαν στο κρίσιμο και ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία αυτό θέμα.

Το ΔΗ.ΚΟ. δηλώνει για ακόμα μια φορά την ετοιμότητα και τη βούληση του να συμβάλει σε αυτή την εθνική προσπάθεια για να καταστεί διαχειρίσιμο το τελικό χρέος της Κύπρου, ώστε να αποφευχθούν νέα πιο επώδυνα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα