Χαμηλούς τόνους για τη βιωσιμότητα του χρέους ζητά ο Ν.Αναστασιάδης

12:21 9/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διατήρηση χαμηλών τόνων γύρω από τις εξελίξεις για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, ζήτησε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα όπως υπάρξει αλληλεγγύη των Ευρωπαίων ηγετών, κατά τη μεθαυριανή έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό.

Κληθείς

να σχολιάσει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κ.Αναστασιάδης είπε “μη βιάζεστε για τις αποκαλύψεις, γιατί αν υπάρχουν ανάλογες αποκαλύψεις, αυτήν την ώρα αναλαμβάνει η BlackRock να βοηθήσει”.

“Εκείνα που έχουν λεχθεί, όσα και αν ελέχθησαν, νομίζω ότι καλύτερο είναι να κρατήσουμε αυτές τις ώρες και αυτές τις μέρες χαμηλούς τους τόνους, για να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια πραγματικά μεγάλη πρόκληση”, είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα συναντήσει στη Σύνοδο της 11ης Ιανουαρίου, την κ. Μέρκελ και άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος “με την ελπίδα ότι θα έχουμε την αλληλεγγύη έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας”.

Οι δηλώσεις Αναστασιάδη έγιναν στο περιθώριο επίσκεψης του στο λιμάνι Λεμεσού, όπου συναντήθηκε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου και του Τελωνείου.

Όπως ανέφερε, διαβεβαίωσε το ΔΣ της Αρχής πως “η ευχή μας είναι να είναι διαχειρίσιμο το χρέος, για να αποφευχθεί η όποια συζήτηση ιδιωτικοποίησης είτε της ΑΛΚ, είτε άλλων ημικρατικών οργανισμών”, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως με κοινές προσπάθειες αυτό μπορεί να επιτευχθεί.

“Οφείλω να πω πως νιώθω απόλυτη ικανοποίηση για το έργο που επιτελείται, για τους σχεδιασμούς και το γεγονός ότι, από μια ζημιογόνο, μετατράπηκε σε μια κερδοφόρο επιχείρηση” συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα