Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος ολοκλήρωσε την απολογία του

12:16 9/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή.

Ο 4ος κατηγορούμενος στην υπόθεση, Γρηγόρης Ξενοφώντος, ολοκλήρωσε την απολογία του και στην επόμενη διαδικασία θα δεχτεί την αντεξέταση της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής, Έλενας Κλεόπα.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης του Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, παρουσίασε στο δικαστήριο εικόνες δύο κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης

από ληστείες που διαπράχθηκαν στη ΣΠΕ Τσερίου και στη ΣΠΕ Ταμασού, ζητώντας από τον κατηγορούμενο να αναφέρει αν αναγνωρίζει τους δράστες.

Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος απάντησε ότι δεν αναγνωρίζει τους δράστες, ωστόσο είπε στο δικαστήριο ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, Φάνος Χατζηγεωργίου, του είχε αναφέρει ότι διέπραξε τις δύο συγκεκριμένες ληστείες, τη μία με κοντόκανο κυνηγετικό και την άλλη με καραμπίνα.

Επίσης, ο δικηγόρος του Ξενοφώντος υπέβαλε αίτημα προς το δικαστήριο όπως μεταφερθεί ο πελάτης του, με συνοδεία της αστυνομίας, σε χωράφι στο Ακάκι, όπου σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, πέταξε τη μπαταρία της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, την οποία του έδωσε ο Φάνος Χατζηγεωργίου, λίγη ώρα μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε ένσταση στο αίτημα της υπεράσπισης, αιτιολογώντας ότι εδώ και τρία χρόνια ο Γρηγόρης Ξενοφώντος δεν έχει αναφέρει απολύτως τίποτε, ενώ θα μπορούσε να δώσει στοιχεία στην αστυνομία για διερεύνηση του ισχυρισμού του και τώρα τρία χρόνια μετά εμπαίζει το δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, αφού άκουσε τις δύο πλευρές, ανέφερε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου πρόσθεσε ότι δεν απαγορεύεται στην υπεράσπιση να προωθήσει το αίτημά της μέσω των αρμοδίων Αρχών.

Η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε αναβολή της διαδικασίας, για λόγους προετοιμασίας, διότι όπως ανέφερε, ειπώθηκαν πολλά από τον κατηγορούμενο και κατατέθηκαν πολλά τεκμήρια, τα οποία πρέπει να μελετηθούν.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου διέταξε συνέχιση της διαδικασίας την ερχόμενη Παρασκευή, στις 09:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα