Ιταλία: Τις επόμενες ώρες αναμένεται η ετυμηγορία για τον Μπερλουσκόνι

20:03 31/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Tις επόμενες ώρες αναμένεται η ετυμηγορία του ιταλικού Αρείου Πάγου σχετικά με το πολιτικό μέλλον του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για τις κατηγορίες φορολογικής απάτης στην αγοραπωλησία της mediaset, τις οποίες αντιμετωπίζει ο καβαλιέρε.

Ο ανταποκριτής του euronews στο Μιλάνο Eνρίκο Μπόνα, μεταδίδει: O βοηθός Εισαγγελέα σχολίασε ότι αυτή είναι μία υπόθεση που βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για την ιταλική δικαιοσύνη. Τόνισε όμως ότι οι

συναισθηματισμοί και οι προσδοκίες πρέπει να μείνουν έξω από την δικαστική αίθουσα. Είπε επίσης ότι το Ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έχει να φέρει εις πέρας μια μεγάλη ευθύνη.

Ο αρχισυντάκτης της Ιταλικής εφημερίδας, Αντόνιο Πάντελάρο “Il Fatto Quotidiano” σχολίασε: “Ποτέ, ξανά σε πολιτισμένη δυτική χώρα δεν έχει ξανασυμβεί να ζητάμε από τους δικαστές να αναλάβουν την ευθύνη όχι μόνο μιας ετυμηγορίας αλλά και της τύχης της κυβέρνησης μιας χώρας. Το βρίσκω παράξενο και καθόλου τιμητικό. Είναι ένα άδικο παιχνίδι γιατί ουσιαστικά είναι σαν να λέμε στους δικαστές. Κοιτάξτε η απόφαση σας μπορεί να φέρει την καταστροφή στις αγορές και να επιδεινώσει την οικονομική κρίση. Συντάσσομαι με τους δικαστές γιατί εκβιάζονται. Επαναλαμβάνω αυτό που γίνεται δεν μας τιμά. “

-

Keywords
Τυχαία Θέματα