Στους μεγάλους χαμένους η Κύπρος για τον τουριστικό όμιλο REWE

19:40 31/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενώ η Ελλάδα επιστρέφει στις παλιές καλές εποχές της στον τουρισμό με κέρδη για τον τουριστικό όμιλο REWE Austria Touristik, η Κύπρος συγκαταλέγεται στους μεγάλους χαμένους με πτώση 14%.

Ο διευθυντής της REWE Austria Touristik, Μάρτιν Φαστ, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τον

τουριστικό κατάλογο με προορισμούς και πακέτα για το 2014/2015 δήλωσε ότι η εταιρία του είναι πολύ ικανοποιημένη με τα οικονομικά αποτελέσματα χάρη στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης κατά 37% για την Ελλάδα και κατά 28% για την Τουρκία.

Στους ηττημένους της χρονιάς συγκαταλέγονται η Κύπρος (-14%) και η Αίγυπτος (-3%). Η πολιτική αστάθεια στην Αίγυπτο καταγράφηκε και στις προτιμήσεις των τουριστών, αν και όπως συμπληρώνει ο Μάρτιν Φαστ, οι ακυρώσεις ήταν ελάχιστες. Στην περίπτωση της Κύπρου επηρέασαν πολύ τα αρνητικά δημοσιεύματα.

Πολύ ψηλά στις πρώτες θέσεις βρίσκεται και η Τουρκία, η οποία κερδίζει το χαμένο έδαφος από τις ταραχές στην Κωνσταντινούπολη και σημειώνει αύξηση στη ζήτηση της τάξης του 28%.

Αυξητικά ποσοστά σημειώνονται για την Ισπανία, την Τυνησία, την Κούβα και τη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ για ταξίδια με αυτοκίνητο οι τουρίστες προτιμούν την Ιταλία, την Κροατία και τη Σλοβενία.

Ο όμιλος REWE είναι από τους μεγαλύτερους ομίλους στη Γερμανία και στην Ευρώπη με εμπορικό και τουριστικό τομέα δραστηριοποίησης και με 327.000 εργαζόμενους.

Μόνο στη Γερμανία η REWE Touristik αντιπροσωπεύεται από 2.100 γραφεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα