Συνεχίζονται οι έρευνες για το φορτίο όπλων που εντοπίστηκε στη Χίο

17:59 31/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε οκτώ συλλήψεις έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ελλάδα, αναφορικά με τον εντοπισμού σκάφους στα ανοιχτά της Χίου, που μετέφερε οπλισμό με προορισμό την Τουρκία.

Οι συλληφθέντες είναι πέντε Τούρκοι κουρδικής καταγωγής και τρεις Έλληνες. Οι τέσσερις πρώτοι ( δύο Τούρκοι και δύο Έλληνες) ήταν οι επιβάτες του σκάφους, ενώ συνελήφθησαν ακόμα ένας Έλληνας και ένας Τούρκος κουρδικής καταγωγής αργότερα στη Χίο

για εμπλοκή στην υπόθεση και ακόμη δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες της Χίου θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αναφορικά με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και βομβών, κατοχή και μεταφορά πολεμικού υλικού.

Οι δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν στην Αθήνα, στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κατοχή πλαστού διαβατηρίου και απόκρυψη των στοιχείων ταυτότητάς τους.

Στις έρευνες της Τρίτης, σε σπίτια στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο σχετικά με την υπόθεση, κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός συσκευών κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM, μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευές USB, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ψηφιακοί δίσκοι (CD) και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και βιβλίων. Έγιναν ακόμα 14 προσαγωγές (11 από Αθήνα και 3 από Θεσσαλονίκη), εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ οι υπόλοιπο αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι Ελληνικές Αρχές αναφέρουν ότι οι έρευνες παραμένουν σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα