Ισόβια στον πατέρα που σκότωσε έξι από τα παιδιά του με πυρκαγιά

15:23 4/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε δικαστής στο Νότιγχαμ της Αγγλίας στον Μικ Φίλποτ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την εσκεμμένη πρόκληση πυρκαγιάς στο σπίτι του στο Ντάρμπι το Μάιο του 2012, στην οποία έχασαν τη ζωή τους έξι από τα παιδιά του, ηλικίας από 5 έως 13 ετών.

Η δικαστής ανακοίνωσε ότι ο ελάχιστος χρόνος κράτησής του δε θα είναι κάτω από τα 15 χρόνια. Σε 17 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η σύζυγός του Μάιρεντ και ο φίλος του Πολ Μόσλεϊ, που βοήθησαν στην ανθρωποκτονία και τη συγκάλυψή της.

Σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία, ο 56χρονος Φίλποτ κρίθηκε ένοχος

αφού πρώτα εμφανιζόταν στα μέσα ενημέρωσης συγκλονισμένος από το χαμό των έξι από τα 17 παιδιά που έχει από πέντε διαφορετικές γυναίκες.
Η δικαστής απέδωσε την αποτρόπαια πράξη του στην επιθυμία του να ενοχοποιήσει την πρώην ερωμένη του, σε μια διαμάχη για την κηδεμονία των παιδιών που είχε μαζί της. Σκοπός του Φίλποτ φέρεται να ήταν να σώσει τα παιδιά από το παράθυρο, ώστε να εμφανιστεί ως ήρωας.

Ο Μικ Φίλποτ είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές με κατηγορίες όπως απόπειρα δολοφονίας, βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Keywords
Τυχαία Θέματα