Ικανοποιημένος από το Greentree παρουσιάζεται ο Κιουτσιούκ

22:06 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνάντησης στο Greentree παρουσιάζεται η τ/κ πλευρά, η οποία εκφράζει υποστήριξη στις προσπάθειες του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ για λύση πριν την 1ην Ιουλίου.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας κομματικής συγκέντρωσης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ διατύπωσε εκ νέου τη θέση της τ/κ

πλευράς για σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Κιουτσιούκ είπε πως η τ/κ πλευρά είναι ικανοποιημένη από τον σημαντικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών και εξέφρασε υποστήριξη τις προσπάθειες του κ. Ντάουνερ για λύση πριν την 1ην Ιουλίου, οπότε η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ.

Υποστήριξε ότι η τ/κ πλευρά μετέβη στη συνάντηση του Greentree ”με εποικοδομητικές και δημιουργικές προτάσεις και επέδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για μια πολυμερή διάσκεψη”.

Κατά τον κ. Κιουτσιούκ, αν η ε/κ πλευρά επεδείκνυε την ίδια προσέγγιση, θα μπορούσαν να καταγραφούν συγκεκριμένα βήματα στη συνάντηση, αλλά ”παρά τα βήματα της τ/κ πλευράς, η ε/κ πλευρά δεν έδωσε τις απαιτούμενες απαντήσεις”, κατά την έκφρασή του.

Εκφράζοντας στήριξη στον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, ο κ. Κιουτσιούκ είπε ότι επιθυμούν τη διεξαγωγή μιας πολυμερούς διάσκεψης πριν την 1ην Ιουλίου και μια συνολική λύση ”για να τερματιστεί η αβεβαιότητα”, όπως υποστήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα