Η Βουλή κυρώνει κατεπείγον τη συμφωνία με τον ΟΗΕ – ΟΑΧΟ για βάση στην Κύπρο

13:19 24/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η Βουλή των Αντιπροσώπων κατά την απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας της θα κυρώσει τη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ΟΗΕ, προς υλοποίηση του ψηφίσματος 2118 του ΣΑ του διεθνούς οργανισμού για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Την ψήφιση του νομοσχεδίου ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του νομοθετικού σώματος Γιαννάκης Ομήρου μετά τη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.

Με

βάση τη συμφωνία που θα κυρωθεί, θα εγκαθιδρυθεί υποστηρικτική βάση στην Κύπρο για διευκόλυνση της έγκαιρης και ασφαλούς διεξαγωγής του έργου της κοινής αποστολής ΟΗΕ – ΟΑΧΟ στη Συρία.

Όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό του κυρωτικού νομοσχεδίου σημείωμα, η τάχιστη και απευθείας έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή θα καταδείξει τη θέληση και την ετοιμότητα της πλευράς μας να συνδράμει στη συγκεκριμένη προσπάθεια και στην ευρύτερη προσπάθεια διαχείρισης του συριακού προβλήματος, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το σταθεροποιητικό ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα