Η Κυβέρνηση προωθεί τη χρήση ποδηλάτου, δηλώνει ο Υπ. Συγκοινωνιών

16:23 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, προωθούν τη χρήση του ποδηλάτου ως μεταφορικού μέσου, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής για την απεξάρτηση από τη χρήση του αυτοκινήτου, ως αποκλειστικού μέσου διακίνησης, είπε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζος.

Σε ομιλία του, στην τελετή έναρξης

του προγράμματος «Ποδηλατώ στο σχολείο», που έγινε σήμερα στο Γυμνάσιο Λατσιών και διάβασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Αλέκος Μιχαηλίδης, ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε ότι η πολιτική αυτή εφαρμόζεται στην πράξη με την υλοποίηση συγκεκριμένων πρακτικών μέτρων, όπως είναι η κατασκευή ποδηλατόδρομων και ποδηλατολωρίδων στις πόλεις, στις μεγάλες κοινότητες και στις τουριστικές περιοχές, με την ενθάρρυνση και στήριξη των Δήμων για να δημιουργήσουν συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων και με τη στήριξη προγραμμάτων καλλιέργειας ποδηλατικής συνείδησης, όπως το πρόγραμμα «Ποδηλατώ στο σχολείο».

Επίσης, σημείωσε, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή ολοκληρωμένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει την ασφαλή και εύρυθμη οδική κυκλοφορία των ποδηλάτων.

”Με αφετηρία την ευρύτερη αστική περιοχή της Λευκωσίας, που περιλαμβάνει βεβαίως και τα Λατσιά, έχει αναπτυχθεί ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας, που προνοεί την κατασκευή ολοκληρωμένου ποδηλατικού δικτύου καθώς και συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων”, πρόσθεσε.

Ο κ. Φλουρέντζος είπε πως το κλίμα της Κύπρου παρέχει ιδανικές συνθήκες για ποδηλασία σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

”Αξιοποιώντας αυτό το δεδομένο, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, με τη στήριξη της Κυβέρνησης, δημιούργησε ποδηλατικές διαδρομές σε επαρχιακούς δρόμους που διασχίζουν τα όμορφα τοπία της χώρας μας και προωθεί, με τον τρόπο αυτό, τον ποδηλατικό τουρισμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ποδηλατικός τουρισμός, που γίνεται από ξένους αλλά και Κυπρίους, εκτός από την οικονομική του αξία, μπορεί να συμβάλει σημαντικά και στην ανάπτυξη ποδηλατικής κουλτούρας στους Κύπριους πολίτες”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα