Η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα με εξαφανίσεις παιδιών

14:47 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά δήλωσε σήμερα πως η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις εξαφανίσεις παιδιών.

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των Συνδέσμων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια και τον Οργανισμό Hope for Children UNCRC Policy Centre, ο κ. Λουκάς είπε ότι η Κύπρος

είναι η 17η χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που χρησιμοποιεί τον ίδιο αριθμό (116 000) για τις εξαφανίσεις των παιδιών.

Όπως είπε ο κ. Λουκά, «ευτυχώς ως χώρα δεν έχουμε μεγάλο πρόβλημα», προσθέτοντας ωστόσο πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε σε αυτό το θέμα είναι η απαγωγή παιδιών από γονείς από μεικτούς γάμους που παίρνουν τα παιδιά και φεύγουν χωρίς διατάγματα».

Για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «ευτυχώς έχουμε κάνει πρόοδο σε αυτό το θέμα, γιατί τουλάχιστον γίνονται καταγγελίες, για να αντιμετωπιστούν».

«Πριν λίγα χρόνια», είπε, «λόγω και της ιδιομορφίας μας ως κράτος, σαν πατριαρχική οικογένεια, δεν τολμούσαμε να βγάλουμε οτιδήποτε εκτός οικογένειας, γιατί θα ήταν προσβολή για την οικογένεια. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι έχουμε κάνει πρόοδο. Γίνονται καταγγελίες και αντιμετωπίζονται, για να λυθεί και δίνονται οι ανάλογες βοήθειες».

Πρόσθεσε ότι ως Κύπρος «δεν έχουμε ανησυχητικό πρόβλημα και είναι ενθαρρυντικό ότι γίνονται περισσότερες καταγγελίες, γιατί έτσι μπορεί να αντιμετωπίσεις και το πρόβλημα».

«Είναι ενθαρρυντικό, γιατί αυτή τη στιγμή τολμούν και κάνουν καταγγελίες. Σήμερα η γυναίκα τολμάει να καταγγείλει τον άντρα της, αλλά και το αντίθετο, ο άντρας να καταγγείλει τη γυναίκα. Συγκεκριμένα, σήμερα μας ενημέρωσαν ότι ένας άντρας έχει ζητήσει καταφύγιο. Είναι περιορισμένα τέτοια περιστατικά, αλλά υπάρχουν» σημείωσε ο κ. Λουκά.

Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – Κινηματογράφηση εκδηλώσεων

Κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Γιάννου Δανιηλίδη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε η τακτική της κινηματογράφησης ειρηνικών εκδηλώσεων, διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων για σκοπούς πρόληψης ακολουθείτο από την Αστυνομία εδώ και χρόνια.

«Επιχειρησιακά αυτό είναι θέμα καθαρά της Αστυνομίας. Εγώ λέω ότι πάντα πρέπει να σεβόμαστε τις υποδείξεις των ανεξάρτητων θεσμών και πιστεύω ότι μετά από τη δήλωση του Επιτρόπου πρέπει να υπάρξει μια συνάντηση, για να διευθετηθεί το θέμα και να ενεργήσει και ανάλογα», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα