Πισσαρίδης και Μόντι οι κύριοι ομιλητές σε συνέδριο στις Βρυξέλλες

14:02 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντικό συνέδριο με θέμα την πολιτική της ΕΕ για την απασχόληση, διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες. Κύριοι ομιλητές θα είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν επίσης ο Πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν

Ρομπέι και ο ΓΓ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Χοσέ Ανχελ Γκουρία.

Το Συνέδριο, με τίτλο «Θέσεις εργασίας για την Ευρώπη» θα ασχοληθεί με το πακέτο για την απασχόληση που πρότεινε η Επιτροπή στις 18 Απριλίου και για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2012, αλλά και με τα αποτελέσματα μιας σειράς συνεδρίων που διοργάνωσε η Επιτροπή κατά τη διάρκεια του 2011, προκειμένου να εξευρεθούν νέες πολιτικές για την απασχόληση, κυρίως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ευρωπαϊκών αγορών εργασίας, τις εξελίξεις στον τομέα των μισθών και των ανισοτήτων.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα μελετηθούν σε βάθος πέντε ενότητες. 1. Δημιουργία μιας δυναμικής ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας, 2. Ο αντίκτυπος της κρίσης στην απασχόληση, 3. Τομείς με υψηλό δυναμικό δημιουργίας θέσεων εργασίας, 4. Πολιτική απασχόλησης καθ `όλη τη διάρκεια της ζωής, 5. Πορεία προς την πλήρη απασχόληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα