ΕΥΡΩΚΟ: Για μικροπολιτική η Κυβέρνηση καθυστερεί το μνημόνιο με την τρόικα

14:32 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για “προσπάθεια της Κυβέρνησης να παρατείνει το αναμενόμενο, δηλαδή τη σύνταξη κυπριακού μνημονίου με την τρόικα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες”, έκανε λόγο σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε πως «οι κυβερνώντες συνεχίζουν την καταστροφική απραξία στην οικονομία και επενδύουν να περάσουν

την «καυτή πατάτα» της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου στην επόμενη κυβέρνηση».

«Κρυφή ελπίδα του κυρίου Χριστόφια είναι να αποφύγει να βάλει την υπογραφή του στο μνημόνιο της Τρόικας που ο ίδιος κάλεσε στην Κύπρο, και αυτός και το ΑΚΕΛ να διεκδικήσουν αντιμνημονιακές δάφνες από τον Φεβρουάριο που θα φύγουν από την εξουσία», είπε κ. Γιωργάλλας.

Πρόσθεσε πως «με τη συμπεριφορά τους οι κυβερνώντες απορρίπτουν τη στήριξη και τη βοήθεια που προσφέρουν όλα τα κόμματα, δίνοντας τη χαριστική βολή στα τελευταία ίχνη της προοπτικής για ενότητα».

«Είναι πρωτοφανές και τραγικό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να θέλουν να αναλάβουν μέχρι και συνυπευθυνότητα σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή και η Κυβέρνηση να το απορρίπτει. Αυτοί, που με τις συνέπειες της πολιτικής τους, έφεραν την τρόικα, δεν θέλουν να αναλάβουν καμία ευθύνη», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ.

Είπε πως «την ώρα που ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2013 βρίσκεται σε διαμόρφωση, καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει την υπέρβαση και να αξιοποιήσει τη θετική στάση των κομμάτων για καταρτισμό πολυετούς κρατικού προϋπολογισμού του οποίου όλοι θα στηρίξουν την υλοποίηση».

«Σε ένα τέτοιο προϋπολογισμό μπορούν να περιληφθούν τα διαθρωτικά μέτρα και τα αναπτυξιακά έργα που απαιτούνται καθώς και τα έσοδα από το φυσικό αέριο. Ένας τέτοιος προϋπολογισμός θα ήταν η καλύτερη απάντηση στην Τρόικα και τις ξένες αγορές ότι με συλλογικότητα και ομογνωμία σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμες πολιτικές», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα