Η Κλίντον κατά της βίας των γυναικών στην Αίγυπτο

12:05 20/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον για το σχέδιο δράσης των ΗΠΑ για την προώθηση του ρόλου γυναικών στην επίλυση των συγκρούσεων, αναφέρθηκε στις βιαιότητες εναντίον των γυναικών στις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και δήλωσε ότι ατιμάζουν την επανάσταση και ντροπιάζουν το κράτος.

Η

Κλίντον κατήγγειλε ότι οι γυναίκες αποτελούν στόχους των δυνάμεων ασφαλείας και των εξτρεμιστών. “Οι διαδηλώτριες ξυλοκοπούνται και δέχονται φρικτές επιθέσεις”, είπε.

Το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου δέχτηκε χθες  ισχυρές πιέσεις από την διεθνή κοινότητα για τον τερματισμό των συγκρούσεων των κυβερνητικών δυνάμεων με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Καΐρου, οι οποίες έχουν στοιχίσει μέχρι τώρα τη ζωή 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι γυναίκες, αφού συμμετείχαν στις διαδηλώσεις και διακινδύνευσαν, όπως οι άντρες, για να πετύχουν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο, έχουν αποκλειστεί από τότε από κάθε πολιτική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα