Η έκφραση συμπαράστασης της Πολιτείας έναντι των οικογενειών των θυμάτων στο Μαρί

14:52 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η έκφραση συμπαράστασης είναι η ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των οικογενειών των θυμάτων από τη φονική έκρηξη στο Μαρί, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος τονίζει πως η Πολιτεία, ήδη, έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το τραγικό γεγονός, έχει στο πιο ψηλό επίπεδο απολογηθεί και δεν την αναιρεί ούτε ακυρώνει οτιδήποτε.

Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Στεφάνου εκφράζει τη βαθιά θλίψη

του και τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων από τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Επίσης, εκφράζει τη συμπαράστασή της Πολιτείας προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων, συμπαράσταση όπως είπε «που έμπρακτα εκδηλώθηκε και θα συνεχίσει να εκδηλώνεται».

«Αναλαμβάνοντας την ευθύνη», είπε, «η Πολιτεία δρομολόγησε τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής. Έλαβε μέτρα για την πρόληψη παρόμοιων καταστροφικών περιστατικών. Ενεργοποίησε τις διαδικασίες για εντοπισμό και απονομή ευθυνών».

Όπως πρόσθεσε το θέμα των ευθυνών βρίσκεται πλέον στο δικαστήριο, σημειώνοντας πως «η εν εξελίξει δικαστική διαδικασία θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστα να λειτουργήσει και στη βάση όλων των αντικειμενικών στοιχείων και του μαρτυρικού υλικού, να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ακόμα πως «η δικαιοσύνη αποδίδεται μέσα από τη λειτουργία των θεσμών, αφού έτσι λειτουργεί η δημοκρατία», σημειώνοντας πως «δεν λειτουργεί με αυτόκλητα δικαστήρια που στήνονται, δικάζοντας και καταδικάζοντας δημόσια ανθρώπους, όπως δυστυχώς συνέβηκε αμέσως μετά το δυστύχημα, ούτε και με την πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού συμβάντος, όπως επίσης δυστυχώς κατά κόρον έγινε».

«Η εκμετάλλευση του πόνου και της θλίψης είναι ανήθικη και πρέπει να απορρίπτεται από όλους. Το τραγικό γεγονός στο Μαρί δεν πρέπει να τυγχάνει εκμετάλλευσης για να διχάζει και να προκαλεί ρήξη στην κοινωνία. Πρέπει να ενώνει στην κοινή προσπάθεια για διαμόρφωση όλων των απαραίτητων συνθηκών και προϋποθέσεων για να μη συμβεί ξανά τέτοιο φοβερό περιστατικό», καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα