Η διαχείριση του δάνειου από την ΕΤΕπ ανταποκρίνεται στους όρους της σύμβασης

14:03 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η διαχείριση του δάνειου των €50 εκ. που συνήψε η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τον Μάρτιο 2010, για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κύπρου ανταποκρίνεται πλήρως στους όρους της σχετικής δανειακής σύμβασης που υπέγραψε η ΣΚΤ με την ΕΤΕπ.

Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Γενικός Διευθυντής

της ΣΚΤ Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, ο οποίος ξεκαθαρίζει, ταυτόχρονα, ότι «σε καμία περίπτωση τα παραχωρούμενα δάνεια δεν αφίστανται των σκοπών που προβλέπονται από τη σύμβαση».

Ο κ. Χλωρακιώτης σημειώνει, επίσης, ότι «η διαδικασία παραχώρησης των δανείων διασφαλίζει πλήρως και με κάθε διαφάνεια το σκοπό των παραχωρουμένων πιστώσεων».

Ειδικότερα, προσθέτει, «για τις αιτούμενες χρηματοδοτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εγκρίνονται από τα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα(ΣΠΙ), η ΣΚΤ υποβάλλει τη σχετική προβλεπόμενη πληροφόρηση στην ΕΤΕπ, η οποία, αφού μελετήσει τα δεδομένα της κάθε περίπτωσης, εγκρίνει την παραχώρηση του αντίστοιχου ποσού του δανείου και στη συνέχεια προχωρεί στην εκταμίευσή του».

« Για σκοπούς ενημέρωσης, συνεχίζει, « αναφέρω ότι μέχρι σήμερα, η ΕΤΕπ εκταμίευσε τμηματικά τα €44 εκ. από τα €50 εκ».

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του Γενικού Διευθυντή της ΣΚΤ, «τα ΣΠΙ παραχώρησαν διπλάσιο ποσό σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατανεμημένο σε 226 δάνεια».

«Η παραχώρηση των υπολοίπων 6 εκ. έχει εγκριθεί από την ΕΤΕπ και αναμένεται πολύ σύντομα η εκταμίευσή τους», καταλήγει ο κ. Χλωρακιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα