Η ΕΔΕΚ τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

12:42 26/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέσα σε συνθήκες συνεχιζόμενης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής ο Κυπριακός Ελληνισμός συνεορτάζει με ολόκληρο το έθνος το ηρωικό έπος του 1940. Αποτίει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους αγώνες και θυσίες του Ελληνικού λαού ο οποίος με απαράμιλλη αυτοθυσία και ηρωισμό αντιστάθηκε στην επίθεση του φασισμού και του ναζισμού.

Οι φετινοί γιορτασμοί για το ένδοξο «ΟΧΙ» βρίσκει τον Ελληνισμό της Κύπρου να αντιμετωπίζει κίνδυνο ανακοπής της ιστορικής του συνέχειας από τη συνεχιζόμενη τουρκική στρατιωτική κατοχή και την κλιμακούμενη

τουρκική αδιαλλαξία. Για την επανάληψη οποιωνδήποτε διαπραγματεύσεων θα πρέπει να υπάρξει διαπραγματευτική βάση συμφωνημένη και μη επιδεχόμενη οιασδήποτε αμφισβήτησης. Οι αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου όπως και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ περί Κύπρου πρέπει να αποτελέσουν τις βασικές παραμέτρους μιας τέτοιας συμφωνημένης διαπραγματευτικής βάσης. Η ετοιμασία περιγράμματος λύσης του Κυπριακού που να οριοθετεί τα όρια ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Το έγγραφο Ντάουνερ των λεγομένων συγκλίσεων δεν πρέπει να αποτελέσει με οποιοδήποτε τρόπο μέρος της διαπραγμάτευσης η οποιοδήποτε χρήσιμο υλικό.

Η φετινή επέτειος της 2ης Οκτωβρίου του 1940 βρίσκει την Κύπρο να αντιμετωπίζει την χειρότερη οικονομική κρίση μετά την τραγωδία του 1974. Καθήκον μας η συστράτευση δυνάμεων για να ξεπεράσουμε την κρίση. Μέσα από πολιτικές ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και μακριά από τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας και της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ταυτόχρονα Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να δίνουμε ισχυρό το μήνυμα ότι η οικονομική κρίση δεν θα μας οδηγήσει σε κάμψη των αντιστάσεων μας για να συνθηκολογήσουμε σε λύση άδικη και ετεροβαρή στο Κυπριακό.

Για μια ακόμα χρονιά τιμούμε και υποκλινόμαστε στην υπέροχη αντίσταση του Ελληνικού λαού το 1940. Εμπνεόμαστε από τις θυσίες και τον άφθαστο ηρωισμό του. Για να συνεχίσουμε τον αγώνα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής, για ελευθερία και δικαίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα