Άνευ προηγουμένου μεταρρυθμίσεις, υπόσχεται ηγετικό στέλεχος της Κίνας

12:42 26/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ηγετικό στέλεχος της Κίνας υποσχέθηκε οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις «άνευ προηγουμένου» στη σύνοδο ολομέλειας του Κομουνιστικού Κόμματος της χώρας τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με αναφορές στα κρατικά ΜΜΕ, το Σάββατο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο τέταρτος στη σειρά της ελίτ μόνιμης επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, είπε ότι η σύνοδος που θα λάβει χώρα κεκλεισμένων των θυρών θα «διερευνήσει κυρίως το θέμα των βαθιών

και περιεκτικών μεταρρυθμίσεων».

«Οι μεταρρυθμίσεις αυτή τη φορά θα είναι ευρείες, με μεγάλη ισχύ και θα είναι άνευ προηγουμένου», είπε σύμφωνα με την κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ξινουά.

«Αναπόφευκτα, θα προωθήσουν δυναμικά βαθιές τομές στην οικονομία, την κοινωνία και άλλους τομείς», πρόσθεσε.

Τα σχόλια αυτά του κ. Γιου είναι τα πρώτα από ηγετικό στέλεχος για τη σύνοδο της ολομέλειας, όπου ο Πρόεδρος Ξι Τζινπίνγκ αναμένεται να πιέσει για μεγαλύτερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να οδηγήσει τη 2η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, στην οποία σημειώνεται επιβράδυνση της ανάπτυξης, σε ένα πιο ισοζυγισμένο μοντέλο που θα ωθείται περισσότερο από την κατανάλωση, τις υπηρεσίες και την καινοτομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα