Γιώργος Λουκαΐδης για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της ΕΕ στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

12:36 26/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέσα από γραπτή δήλωση του ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης αναφέρεται για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της ΕΕ στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την θετική κατάληξη που είχαν οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της ΕΕ στα συγχρηματοδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα.

Η εξέλιξη είναι ενδεικτική της δεινής θέσης στην οποία βρίσκεται η Κύπρος

και ελπίζουμε ότι έστω και την υστάτη θα συνοδευτεί και με ανάλογη πολιτική βούληση από πλευράς Κυβέρνησης για ενίσχυση των αναπτυξιακών δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό

Όπως έχει συμβεί και στην περίπτωση άλλων χωρών που έχουν ενταχθεί σε μνημόνιο, η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής από πλευράς ΕΕ είναι το ελάχιστο βήμα που καλείται η ΕΕ να αναλάβει στην προσπάθεια ενίσχυσης του πληγωμένου από τις πολιτικές λιτότητας παραγωγικού ιστού της χώρας. Αναμένουμε ωστόσο ότι η αρωγή της ΕΕ δεν θα εξαντληθεί σε τεχνικές διευκολύνσεις αλλά θα επεκταθεί και σε ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της ανεργίας και της αυξανόμενης φτώχειας, ιδιαίτερα στις χώρες της περιφέρειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα