Η Cyta παραμένει δυνατή για τους πελάτες της και την Κύπρο

14:13 6/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα αποτελέσματα του 2011 παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta κ. Στάθης Κιττής, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τα Πεπραγμένα του χρόνου που πέρασε, ενώπιον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συνεργατών και άλλων προσκεκλημένων.
Αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία του 2011, ο κ. Κιττής είπε ότι, παρά τα δυσμενή δεδομένα της αγοράς και τον ανταγωνισμό, η Cyta πέτυχε με σωστό προγραμματισμό και συνετή διαχείριση να έχει θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα,

το 2011 ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε οριακά, φτάνοντας στα €474εκ. έναντι €466εκ. το 2010. Παράλληλα, παρατηρήθηκε αύξηση στα έξοδα λειτουργίας, τα οποία ανήλθαν σε €402εκ. έναντι €391εκ. το 2010. Το πλεόνασμα μετά τη φορολογία, το οποίο ανήλθε στα €74εκ., παρουσίασε αύξηση ύψους €4,7εκ. έναντι αυτού του 2010, διασφαλίζοντας συνέχιση της ικανοποιητικής κερδοφορίας.

Η πολύ καλή συνεργασία Διοίκησης και Διεύθυνσης και, κυρίως, η αφοσίωση του προσωπικού του Οργανισμού πέτυχαν κατά τον κ. Κιττή, να παραμείνει η Cyta πιστή στις ευθύνες της απέναντι στην κυπριακή κοινωνία, της οποίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι, στηρίζοντάς την και προσφέροντάς της, ταυτόχρονα, τις πιο σύγχρονες λύσεις ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έκανε εκτενή αναφορά στις νέες τεχνολογίες που εισήγαγε ο Οργανισμός το 2011, σημειώνοντας ότι η επικράτηση της ευρυζωνικότητας και του διαδικτύου έχει επιφέρει την σύγκλιση της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, καθιστώντας εφικτό, αλλά και οικονομικά προσιτό για τον κόσμο να επικοινωνεί, οποτεδήποτε και οπουδήποτε, ταυτόχρονα με φωνή, δεδομένα και εικόνα.

Ο κ. Κιττής σημείωσε ότι η Cyta συνεχίζει να διευρύνει και να σταθεροποιεί τη θέση που έχει σήμερα η χώρα μας ως τηλεπικοινωνιακός κόμβος στην περιοχή, με την εμπορική λειτουργία, το 2011, του ιδιόκτητου υποθαλάσσιου καλωδιακού υποσυστήματος ALEXANDROS μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου, μετά τη λειτουργία μέσα στο 2010 του ομώνυμου συστήματος μεταξύ Κύπρου-Γαλλίας, επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη διάταξη για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Cyta, αλλά και για τα ευρύτερα στρατηγικά συμφέροντα της Κύπρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Cyta Ελλάδος, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της, πέτυχε σχεδόν διπλασιασμό των εσόδων της και αύξηση των ενεργών πελατών της κατά 86%, καθώς και μερίδιο αγοράς που αντιστοιχούσε περίπου στο 14,5%, ενώ οι πελάτες της έφθαναν τους 237.200 στις περιοχές δραστηριοποίησης, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη χώρα.

Σχετικά με την οικονομική στρατηγική για φέτος και για τον επόμενο χρόνο, ο κ. Κιττής είπε ότι αυτή εστιάζεται σε σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και για τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Αφορά τη συνέχιση των αναπτυξιακών έργων και την προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων, που προσφέρει η ασταμάτητη εξέλιξη της τεχνολογίας, ώστε να διατηρηθεί η ευρωστία του Οργανισμού και η θέση του ως ηγέτη στην παροχή ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Κύπρο. Αφορά, επίσης, σύμφωνα με

Keywords
Τυχαία Θέματα