Για αρχή νέας εποχής έκανε λόγο ο Α. Σαμαράς στην πρώτη του ομιλία στο Υπουργικό

22:42 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αρχή μίας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα χαρακτήρισε το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, στην Ελλάδα, στην πρώτη του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς.

Όπως ανέφερε «συγκροτείται, για πρώτη φορά, κανονική κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση. Παλαιότερα αυτό συνέβη σπάνια, μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, μόνο για «ειδικό σκοπό» και μόνο για περιορισμένο χρόνο.

Τώρα συγκροτείται κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως προβλέπει το Σύνταγμα», προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, «που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε συναινέσεις που τολμήθηκαν και πέτυχαν για να σωθεί η χώρα «διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή της πορεία, για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν και να επιτύχουμε τους στόχους μας ώστε ο τόπος να βγει από την κρίση», κάτι που έθεσε και σαν στόχο της κυβέρνησης του.

Όπως είπε η κυβέρνησή δεν είναι στον αέρα, προσθέτοντας ότι «η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση ήδη έχει επιτευχθεί σε πάρα πολλά σημαντικά σημεία. Θα δοθεί πολύ σύντομα στη δημοσιότητα και θεωρώ ότι είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα».

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε την απόφαση του να μειωθεί ο μισθός των μελών της κυβέρνησης κατά 30% από την πρώτη στιγμή και δεύτερον να περιοριστεί η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό.

Διεμήνυσε στους Υπουργούς να μην έχουν καθημερινή παρουσία στα ΜΜΕ, όταν δεν υπάρχει λόγος, ενώ τόνισε ότι σημασία δεν έχουν οι προθέσεις, αλλά τα έργα και το αποτέλεσμα τονίζοντας ότι «η πιο κρίσιμη λέξη γι’ αυτή την κυβέρνηση πρέπει να είναι η λέξη αποτελεσματικότητα».

Προανήγγειλε στοχο – χρονοδιάγραμμα για όλα τα υπουργεία με συνέχεια, παρακολούθηση και έλεγχο, υποσχόμενος η κυβέρνηση να δείξει έργα από την πρώτη στιγμή, διαμηνύοντας ότι «δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα, ούτε κομματικά στεγανά. Ένα είναι το «αφεντικό» μας: ο ελληνικός λαός! Κι ένας είναι ο στόχος μας: να τον υπηρετούμε».

Κλείνοντας την δημόσια τοποθέτηση του ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να ξέρετε πως ό,τι κάνουμε, η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά. Να ξέρετε, ακόμα, πως πριν μας κρίνει η ιστορία θα μας κρίνει ο λαός, ακόμα αυστηρότερα. Αλλά το σημαντικό είναι εμείς οι ίδιοι να κρίνουμε τους εαυτούς μας ακόμα πιο αυστηρά. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε: Όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ο πιο αυστηρός κριτής του έργου μας, απ’ όλους τους άλλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα