Για αντιφάσεις και μεταλλάξεις, επικρίνει το ΑΚΕΛ τον Ν. Αναστασιάδη

18:52 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για αντιφάσεις, αλλοπρόσαλλη πολιτική, μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις επέκρινε σήμερα τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη για τις προτάσεις του σε ό,τι αφορά τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

«Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέφερε τη θέση του για αλλαγή της διαδικασίας λύσης του Κυπριακού, παραπέμποντας στις διευρυμένες συνομιλίες που στην πράξη σημαίνουν πενταμερή» δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ,

αναφέροντας πως προφανώς δεν προβληματίζει καθόλου, τον κ. Αναστασιάδη, ούτε η αντίθεση όλων των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων αλλά ούτε και το ότι ανάλογη πρόταση έχει καταθέσει η τουρκική πλευρά.

Όπως είπε, ο κ. Λουκαΐδης η μόνη διαφορά της πρότασης της τουρκικής πλευράς από αυτή του Νίκου Αναστασιάδη είναι ότι αντί της ΕΕ, η τουρκική πλευρά εισηγείται να συμμετάσχει στις διευρυμένες συνομιλίες το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης συνέχισε λέγοντας πως κατά τα άλλα ο κ. Αναστασιάδης καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι με την πολιτική του θα μας οδηγήσει σε πολυμερή διάσκεψη την οποία και θεωρεί καταστροφική.

«Με άλλα λόγια, αυτό που επιμένει να εισηγείται επί της διαδικασίας λύσης του Κυπριακού, την ίδια στιγμή το θεωρεί καταστροφικό. Αυτό και αν αποτελεί κορυφαία αντίφαση και αλλοπρόσαλλη πολιτική» συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στα πλαίσια της προσπάθειας του να αναρριχηθεί στην εξουσία συνεχίζει ακάθεκτος τις μεταμορφώσεις και τις μεταλλάξεις.

«Αίφνης έχει γίνει φανατικός θιασώτης της 8ης Ιουλίου, την οποία στον ουσιώδη χρόνο υποβάθμιζε ως μια απλή διαδικαστική συμφωνία» ενώ «παράλληλα, μετά από τέσσερα χρόνια, θυμήθηκε να ζητήσει απόσυρση των προτάσεων της πλευράς μας για τη διακυβέρνηση, τους εποίκους και τις βασικές ελευθερίες» ανέφερε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης επαναλαμβάνουν εαυτόν καθώς, όπως ανέφερε, «από τη στήριξη για ενάμιση χρόνο της στρατηγικής και της τακτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να εκφράσουν καμιά διαφωνία επί των θέσεων που κατέθεσε και από την κριτική που ασκούσαν γιατί ο Πρόεδρος δεν κλείδωσε τις συγκλήσεις με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατέληξαν να αναθεματίζουν όπως και ο κ. Ερογλου αυτές τις συγκλήσεις και να απαιτούν την ακύρωση τους.

«Χωρίς προφανώς» όπως πρόσθεσε «να ενδιαφέρονται καθόλου για τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας, αφού κάτι τέτοιο θ’ αποτελούσε το καλύτερο δώρο στην αδιάλλακτη στάση της τουρκικής πλευράς βγάζοντας την από τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε».

Ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι οι μεταλλάξεις του Συναγερμού και του κ. Αναστασιάδη δεν πρόκειται να ξεγελάσουν τους πολίτες, οι οποίοι, όπως είπε, όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παραδέχτηκε, δεν του έχουν εμπιστοσύνη, αλλά αντίθετα, «το μόνο που πετυχαίνουν είναι επιβεβαιώνουν εκ νέου την ασυνέπεια, την αντιφατικότητα, την αναξιοπιστία και τον καιροσκοπισμό που χαρακτηρίζει την πολιτική τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα