Ο Κ. Χατζηγιάννης για την αποχή του στο νομοσχέδιο στήριξης της Λαϊκής

17:32 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η τήρηση αποχής εκ μέρους του στο νομοσχέδιο για στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας, έγινε με κάθε συναίσθημα ευθύνης ήταν επακόλουθη και σκοπούσε στη δημιουργία προβληματισμού, αφού δεν είχε πειστεί για την μοναδικότητα της εν λόγω

αποφάσεως.

«Θεωρώ ότι το ελάχιστο χρονικό διάστημα που σκοπίμως μας δόθηκε καθυστερημένα για λήψη απόφασης για ένα τόσο σημαντικό θέμα, αποτελεί εκβιασμό και τέτοιες μέθοδοι δεν μπορούν να ακολουθούνται από αυτούς, οι οποίοι εξανέμισαν τις δεκάδες δισεκατομμύρια του Κυπρίου πολίτη στη κάθε γωνιά του πλανήτη», αναφέρει ο βουλευτής.

Προσθέτει ότι το νομοσχέδιο τέθηκε στην Βουλή ως το μοναδικό σενάριο και στο οποίο κλήθηκαν οι βουλευτές να τοποθετηθούν χωρίς καμία μα τεκμηρίωση και μελέτη.

«Δηλώνω την στήριξη μου στη διάσωση κάθε τράπεζας και του τραπεζικού συστήματος, ωστόσο όμως πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχαμε ενώπιον μας σχετική έρευνα για το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος, τόσο αυτής της τράπεζας, όσο και κάθε άλλης τράπεζας, σχετική έρευνα με άλλες στρατηγικές επιλογές και τέλος σχετική έρευνα ευθυνών», αναφέρει.

Ο κ. Χατζηγιάνης συμπληρώνει ότι δεν μπορούσε να ψηφίσει το βάρος των 2,5 δις και να θέσει τον Κύπριο φορολογούμενο σε ένα άγνωστο επιχειρηματικό ρίσκο.

«Δεν μπορούσα επίσης να ψηφίσω την συγκεκριμένη απόφαση, την οποία αυτοί που την διαχειρίστηκαν ήθελαν μια μόνο επιλογή, την επιλογή της αναπνοής και όχι την επιλογή της συνολικής θεραπείας του προβλήματος. Τέλος δεν μπορούσα να ψηφίσω την εκχώρηση διαχείρισης 2,5 δις δημοσίου χρέους σε εκείνα τα ίδια άτομα τα οποία εξανέμισαν με τις δικές τους αποφάσεις δεκάδες δισεκατομμύρια», προσθέτει.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι η επιλογή είτε της ψήφισης, είτε της καταψήφισης, οδηγεί ούτως η άλλως την Κύπρο στο μηχανισμό, με επακόλουθο μνημόνιο που θα οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές στον τόπο.

Εύχεται στη Λαϊκή Τράπεζα να τα καταφέρει, αλλά εύχεται και στο Κύπριο πολίτη το βάρος που του εναπόθεσαν να είναι το τελευταίο και να μην είναι ασήκωτο.

Αναφέρει ακόμα ότι δεν μπορεί το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφασίζει χωρίς την ύπαρξη σχεδίου Β που θα έπρεπε να είναι έτοιμο από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να σωθεί το τραπεζικό σύστημα και το Κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα