Για αλαλούμ δηλώσεων για τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα κάνει λόγο το ΔΗΚΟ

18:03 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για αλαλούμ δηλώσεων από τους κυβερνώντες σε ό,τι αφορά την πορεία των διαβουλεύσεων με την Τρόικα κάνει λόγο το ΔΗΚΟ και καλεί την Κυβέρνηση να επιδείξει υπεύθυνη στάση και σοβαρότητα.

Σε ανακοίνωση, το ΔΗΚΟ αναφέρεται σε δήλωση του ΥΠΟΙΚ στις Βρυξέλλες για τις επαφές

με την Τρόικα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και ενώ αναφέρει ότι υπό άλλες περιστάσεις θα επρόκειτο για καλοδεχούμενη δήλωση, εντούτοις διατυπώνει ανησυχία για άλλες δηλώσεις από πλευράς Κυβέρνησης.

“Έχουμε υπόψη μας και τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του περασμένου Σαββάτου, ότι «οι όροι που θέτει η Τρόικα είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί». Παρομοίως έχουμε υπόψη μας και τη βασική τοποθέτηση του ΑΚΕΛ ότι «δεν πρόκειται να υποκύψουμε στους απαράδεκτους όρους της Τρόικας», όπως, βέβαια, και τις χθεσινές δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκου Δημητριάδη ότι «υπάρχει πρόοδος και αναμένεται περαιτέρω πρόοδος μέχρι το τέλος της εβδομάδας», καθώς και ότι «πρέπει να υπογραφεί μνημόνιο το συντομότερο δυνατόν»”, αναφέρει την ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Προσθέτει ότι γίνονται αυτές οι δηλώσεις την ίδια ώρα που τα κόμματα “είναι κυριολεκτικά στο σκοτάδι, παρά την εποικοδομητική στάση που επέδειξαν με τις προτάσεις και τις ιδέες που υπέβαλαν στην κυβέρνηση” και καλεί τους κυβερνώντες να επιδείξουν σοβαρότητα.

“Η οικονομία μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Η ανευθυνότητα θα πρέπει άμεσα να τερματιστεί. Σε ποιόν να πιστέψουμε; Στον Πρόεδρο Χριστόφια και στο ΑΚΕΛ ή στον κ. Σιαρλή και τον κ. Δημητριάδη”, διερωτάται το ΔΗΚΟ και προσθέτει ότι “μας παρακολουθούν στο εξωτερικό και θα ήθελαν και αυτοί να γνωρίζουν αν πρόκειται επιτέλους να σοβαρευτούμε ή όχι”.

“Το αλαλούμ αυτό σίγουρα δεν βοηθά τον τόπο. Εμείς ως Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνουμε πως είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στο μεγάλο θέμα της οικονομίας μας με την ίδια πάντα υπευθυνότητα και σοβαρότητα”, καταλήγει στην ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα