Η υλοποίηση του Συνεδριακού Κέντρου Λεμεσού στην Επιτροπή Εμπορίου

16:29 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα προβλήματα που παρατηρούνται σε σχέση με την προώθηση της δημιουργίας του Συνεδριακού Κέντρου στη Λεμεσό τέθηκαν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής από το Δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν μετά το τέλος της συνεδρίας οι βουλευτές, φαίνεται να υπάρχει διαφωνία μεταξύ της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών, η οποία είναι ιδιοκτήτης ενός μεγάλου τεμαχίου στο χώρο όπου υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί το Κέντρο, και της Κυβέρνησης σε σχέση με την αξία του τεμαχίου το οποίο πρόκειται να απαλλοτριωθεί.

Σε

δηλώσεις του ο Προεδρεύων της Επιτροπής βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης υπενθύμισε ότι το 2008 έγινε η μελέτη από τον ΚΟΤ για το Συνεδριακό Κέντρο στη Λεμεσό και το 2010 έγινε επικαιροποίηση αυτής της μελέτης, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή Εμπορίου εξέτασε για τελευταία φορά το θέμα τον Ιούνιο του 2011 και παρά το ότι είχε ζητηθεί όπως παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής διάφορα έγγραφα και μελέτες εντούτοις δεν παρουσιάστηκε τίποτα.

«Αντιθέτως ούτε η απλή αλληλογραφία μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών και Εμπορίου δεν διεξήχθη» ανέφερε.

Διερωτήθηκε δε «πώς είναι δυνατό να παρθεί απόφαση από την Κυβέρνηση Παπαδόπουλου, πολιτική απόφαση από την Κυβέρνηση Χριστόφια, να περάσουν τόσα χρόνια, να μη γίνει τίποτα, να γίνει το Συνεδριακό στη Λευκωσία, κι ενώ μας ελέχθη ότι το Συνεδριακό στη Λεμεσό θα γινόταν για τους σκοπούς της Κυπριακής Προεδρίας η Κυπριακή Προεδρία να έχει σχεδόν τελειώσει», λέγοντας πως κάποιοι επιτέλους θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους έτσι ώστε να ξέρει ο κόσμος πώς προχωρεί αυτό το σημαντικό έργο για την τουριστική βιομηχανία και τη Λεμεσό.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα αφού χαρακτήρισε το Συνεδριακό Κέντρο της Λεμεσού ως ένα πολύ σημαντικό έργο για την οικονομία του τόπου και για τη Λεμεσό, υπενθύμισε ότι τόσο η προηγούμενη Κυβέρνηση όσο και η σημερινή έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου χωρίς αυτό δυστυχώς να έχει γίνει αφού παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση.

Ο κ. Κώστα ανέφερε πως σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε ότι είχε συνάντηση με την Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιών η οποία είναι ιδιοκτήτης μεγάλου τεμαχίου γης στην περιοχή όπου χωροθετείται το έργο. Όπως πρόσθεσε, γίνονται σκέψεις να αποτελέσει η Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιιών μέρος του έργου ως μέτοχος και άλλες σκέψεις για ανεύρεση επενδυτή για υλοποίηση του έργου ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα αγοράς της γης και να επωφεληθεί με κάποια σημαντικά πολεοδομικά κίνητρα.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επεσήμανε πως σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΚΟΤ η Κύπρος και η Λεμεσός χάνουν κάθε χρόνο πάρα πολλούς τουρίστες οι οποίοι θέλουν να κάνουν συνεδριακό τουρισμό στην Κύπρο με τη διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων και με δεδομένο ότι το Συνεδριακό της Λευκωσίας εξυπηρετεί μόνο μέχρι 800 άτομα.

Σημείωσε ακόμη ότι τόσο το Υπουργείο Εμπορίου, όσο και ο ΚΟΤ και το Τμήμα Πολεοδομίας τόνισαν κατά τη σημερινή συνεδρία ότι εξακολουθούν να στηρίζουν το έργο και ότι αυτό πρέπει να

Keywords
Τυχαία Θέματα