Πρωτοβουλίες για στήριξη ευπαθών ομάδων εξήγγειλε το ΠΣΣΕ

17:00 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξαγγελία πρωτοβουλιών για στήριξη των ευπαθών ομάδων μεσούσης της οικονομικής κρίσης προχώρησε σήμερα το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, περιλαμβανομένης και της στόχευσης για δημιουργία Κέντρου Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών.

Η εξαγγελία των πρωτοβουλιών έγινε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στα γραφεία του ΠΣΣΕ στη Λευκωσία, από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Συμβουλίου Σταύρο Ολύμπιο, στην παρουσία της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας Έλσης Χριστόφια.

Ανακοινώνοντας τις πρωτοβουλίες του ΠΣΣΕ,

ο κ. Ολύμπιος αναφέρθηκε στον παγκύπριο έρανο που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου, με στόχο τη δημιουργία Κέντρων Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών, τα οποία θα στελεχώνονται από μέλη των Σωμάτων Εθελοντών.

Τα Κέντρα αυτά, συμπλήρωσε, θα διαθέτουν τις ανάλογες υποδομές για άμεση κοινωνική προσφορά χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Άλλα μέτρα είναι η δημιουργία εθελοντικών ομάδων επαγγελματιών για εθελοντική προσφορά σε άπορους συνανθρώπους μας, η διοργάνωση εκδηλώσεων για ενίσχυση των Κέντρων Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών και η συνεργασία με όλους τους παράγοντες της κοινωνίας που έχουν αναλάβει παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Ο κ. Ολύμπιος είπε επίσης ότι το ΠΣΣΕ θα παρακολουθεί στενά το θέμα της αποκοπής επιδομάτων προς ευπαθείς ομάδες ή της ενδεχόμενης μείωσης των χορηγιών προς τις οργανώσεις και θα αντιδράσει με τον πιο έντονο τρόπο, καθώς δυσχεραίνεται το έργο των οργανώσεων αυτών.

Ανακοίνωσε τέλος τη δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής στήριξης από εθελοντές ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους ειδικούς, ενώ είπε ότι το ΠΣΣΕ θα προχωρήσει σε ενέργειες για συντονισμό της εθελοντικής προσφοράς.

«Ο συσσωρευμένος πόνος και η ογκούμενη ανάγκη των συνανθρώπων μας απαιτούν νέες κινητοποιήσεις και προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης» είπε ο κ. Ολύμπιος, προσθέτοντας ότι το ΠΣΣΕ, με τη στήριξη των οργανώσεων μελών του και τη βοήθεια των Σωμάτων Εθελοντών σε κάθε πόλη, θα δράσουν συλλογικά και συντονισμένα για ανακούφιση της κάθε ομάδας του πληθυσμού που έχει πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Από την πλευρά της, η κ. Χριστόφια ανέφερε ότι το ΠΣΣΕ στέκεται αρωγός στο κοινωνικό κρατικό έργο για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, χωρίς ποτέ να υποκαθιστά τον ρόλο και την ευθύνη του κράτους.

Στο χαιρετισμό της κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη, η κ. Χριστόφια ανέφερε ότι η ομόφωνη απόφαση των προέδρων των οργανώσεων μελών του ΠΣΣΕ για λήψη μέτρων στήριξης των ευπαθών ομάδων καταξιώνει το ρόλο και την αποστολή του, πρόσθεσε όμως ότι η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού «είναι υπόθεση όλων μας».

«Το ΠΣΣΕ στέλλει σήμερα μήνυμα ότι θα ενεργοποιήσει τους χιλιάδες εθελοντές του νησιού μας σε κάθε πόλη και κοινότητα για να βοηθήσει τα παιδιά, οικογένειες και άλλα άτομα που έχουν ανάγκη από στήριξη», είπε η κ. Χριστόφια και συνεχάρη το Συμβούλιο για της πρωτοβουλία που αναλαμβάνει, σε συνεργασία με το κράτος

Keywords
Τυχαία Θέματα