Εξαιρετική η δουλειά της Κυπριακής Προεδρίας δηλώνει ο Σουλτς

21:53 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων συζήτησε η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EK), στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά, ως εκπροσώπου της προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΕK, Μάρτιν Σουλτς, σημείωσε ότι η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει επιτελέσει ουσιαστικό ρόλο στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί, καθιστώντας σαφές ότι «τα όποια

προβλήματα συναντούμε δεν οφείλονται στην Κυπριακή Προεδρία, με την οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία».

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίας, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη στις Βρυξέλες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε τους χειρισμούς της Κυπριακής Προεδρίας, μέσα από τους οποίους επιτυγχάνονται σταθερά βήματα προόδου στον τομέα της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και μέλη των Εθνικών Κοινοβουλίων των κρατών μελών.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «οι προτάσεις του νομοθετικού πακέτου για τα προσωπικά δεδομένα συζητούνται με εντατικούς ρυθμούς στην αρμόδια oμάδα εργασίας, όπου στα πλαίσια ενός δομημένου διαλόγου, παρατηρείται συνεχής πρόοδος σε τεχνικό επίπεδο, τόσο σε σχέση με την Πρόταση Γενικού Κανονισμού, όσο και σ’ ό,τι αφορά στην Πρόταση Οδηγίας, η οποία καλύπτει τον τομέα της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας».

Παράλληλα ο κ. Λουκά είπε ότι «η Προεδρία έχει ενεργοποιήσει την ομάδα Φίλων της Προεδρίας, η οποία, στις 12 Οκτωβρίου, θα αρχίσει μία σειρά συναντήσεων με στόχο τη σφαιρική και σε βάθος διερεύνηση των τριών ιδιαιτέρως σημαντικών (οριζοντίων) ζητημάτων, τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων τον Ιούλιο στην Κύπρο».

Εξήγησε ότι «πρόκειται για το θέμα του διοικητικού κόστους που ο Κανονισμός ενδέχεται να επιφέρει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την ευελιξία στην εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού στο δημόσιο σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τις διευρυμένες εξουσίες της Επιτροπής».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «η Κυπριακή Προεδρία, πέραν από τις προαναφερθείσες συναντήσεις των Φίλων της Προεδρίας, έχει συνεχείς επαφές με την Επιτροπή, τους Εισηγητές της Επιτροπής LIBE, καθώς και με εκπρόσωπους της βιομηχανίας και των κρατών μελών».

Συνέχισε λέγοντας ότι «όπως αντιλαμβάνεστε, εργαζόμαστε εντατικά, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε πολιτική συμφωνία στα οριζόντια αυτά θέματα μέχρι το τέλος της Κυπριακής Προεδρίας».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «η Κύπρος επιδιώκει να παραδώσει στην Ιρλανδική Προεδρία ένα ποιοτικό έργο, στη βάση του οποίου θα μπορεί να συνεχίσει και αυτή με τη σειρά της, τις προσπάθειες».

Πρόσθεσε τέλος ότι «η συνεχής και στενή συνεργασία μεταξύ Συμβουλίου, Επιτροπής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη ταχείας προόδο

Keywords
Τυχαία Θέματα