ΕΤΥΚ: Κατατίθενται τα μη κουρεμένα ποσά του Ταμείου Προνοίας της Λαϊκής

14:14 1/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ότι έχει διευθετηθεί με την Τρόικα να κατατεθούν από το μνημόνιο τα “μη κουρεμένα” ποσά του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων της πρώην Λαϊκής και παράλληλα να αποδεσμευτούν, ούτως ώστε το προσωπικό να έχει τη δυνατότητα διαχείρισης τους, έλαβε η ΕΤΥΚ, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα η Οργάνωση στα μέλη της.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε

επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την ΕΤΥΚ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι σήμερα θα αποστείλει στη συντεχνία επιστολή για το θέμα.

Σε σχέση με την αποδέσμευση των αντίστοιχων «μη κουρεμένα» ποσά των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου που έχουν ενταχθεί στο Σχέδιο Εθελοντικής Αφυπηρέτησης, ο ΥΠΟΙΚ ενημέρωσε την ΕΤΥΚ ότι πρέπει να μιλήσει με την Τράπεζα Κύπρου η οποία πρέπει να υποβάλει γραπτό αίτημα προς την Κεντρική Τράπεζα.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι ήδη η Τράπεζα υπέβαλε το αίτημα της γραπτώς “και αναμένουμε την έγκρισή της Κεντρικής Τράπεζας η οποία φαίνεται”, όπως αναφέρει η ΕΤΥΚ, “ότι θα είναι καταφατική”.

Με βάση τις πιο πάνω εξελίξεις, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι το 52,5 % του Ταμείου Προνοίας θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του προσωπικού πάντοτε όμως με τους περιορισμούς της Κεντρικής Τράπεζας.

Επιπλέον, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις επαφές της με τον Υπουργό Οικονομικών “για οριστικοποίηση του ποσοστού αλλά και του τρόπου διασφάλισης του κουρεμένου ποσού των Ταμείων Προνοίας”, ενώ εκφράζει την ικανοποίηση της για την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας ότι το 18% των νέων μετοχών της Τράπεζας Κύπρου θα ανήκει στους κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας και άρα το Ταμείο Προνοίας της Λαϊκής θα είναι πιθανό ο μεγαλοκαταθέτης του 18%.

“Αργά η γρήγορα αυτές οι μετοχές κατ’ αναλογία θα αποδοθούν στα Ταμεία Προνοίας και τα μέλη του, έστω και αν κάποια θα έχουν αποχωρήσει. Το μερίδιο τους με βάση την απώλεια του (κούρεμα) θα το δικαιούνται, άρα θα είναι μια έξτρα αποζημίωση πέραν της εγγύησης της Κυβέρνησης”, προστίθεται στην εγκύκλιο της ΕΤΥΚ.

Αναφέρει επίσης ότι πέραν του μη κουρεμένου 52,5% οι υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου “θα δικαιούνται ένα μέρος σε μετοχές της Τράπεζας και το υπόλοιπο (εγγύηση Κυβέρνησης) πάλι σε μετοχές ή κατάθεση που θα δικαιούνται στη συνταξιοδότηση τους”.

Ειδικά για τα μέλη του Ταμείου Προνοίας της Τράπεζας Κύπρου, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη τα 50.000.000 ευρώ του Ταμείου που δεν έχουν κουρευτεί και που ανεβάζει το μη κουρεμένο ποσοστό κοντά στο 60%.

Keywords
Τυχαία Θέματα