Προδρόμου: Καλή η διαχείριση της κρίσης από Κυβέρνηση, όχι σε εφησυχασμό

14:08 1/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαπίστωση ότι καλή είναι η διαχείριση από πλευράς της Κυβέρνησης της πολύ κρίσιμης κατάστασης της οικονομίας, διατύπωσε με δηλώσεις του σήμερα ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι «δεν πρέπει να εφησυχάσουμε» και κάλεσε σε εγρήγορση για αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Ο ΔΗΣΥ σημειώνει ότι γίνεται ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος, γίνεται καλή διαχείριση της πολύ κρίσιμης κατάστασης και επιτυγχάνονται τα σκοπούμενα αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Αυτό,

πρόσθεσε, «είναι προς πίστη της Κυβέρνησης μας». Έχοντας, είπε, «αντλήσει τα συμπεράσματα από τις εμπειρίες χωρών που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση, η Κυβέρνησή μας έχει αποφύγει παλινδρομήσεις, καθυστερήσεις και την ανάγκη πρόσθετων μέτρων».

Ο κ. Προδρόμου συνέχισε λέγοντας ότι «πέραν της πολιτικής διαπίστωσης, θα πρέπει σήμερα να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε και τα στελέχη της κυβερνητικής μηχανής που όλο αυτό το χρονικό διάστημα εργάστηκαν και μόχθησαν αφιερωμένοι στον κοινό στόχο και μ’ αυτήν προσπάθεια έρχονται τα καλά αποτελέσματα».

Προειδοποίησε ωστόσο ότι «πρέπει να είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε». Πρόκειται απλώς, είπε, «για ένα στάδιο μέσα σε μια μακρά πορεία ωσότου η οικονομία να αναστηλωθεί πραγματικά».

«Σημειώνω ότι βραχυπρόθεσμα εξακολουθεί να υπάρχει πίεση και ενδεχομένως να υπάρχουν και κίνδυνοι», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «χρειάζονται λεπτοί και προσεχτικοί χειρισμοί, ιδιαίτερα στον χρηματοοικονομικό τομέα, όπου πάντα υπάρχει και ένα ενδεχόμενο εξωγενών παραγόντων».

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ μίλησε ακόμη για ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας. «Ταυτόχρονα, αυτή την ίδια ώρα ζούμε την ανοδική πορεία της ανεργίας», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η μεγάλη πληγή που έχουμε να περιθάλψουμε κατά προτεραιότητα».

«Το σχέδιο της Κυβέρνησης και η δράση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε. Αναμένουμε, πρόσθεσε, «ότι με τη σταδιακή εξομάλυνση και του τραπεζικού τομέα ότι θα αποδώσει περισσότερα, διότι δεν θα κρύψουμε την αλήθεια και τις δυσκολίες». Στη βάση, είπε, «των προβλέψεων για την οικονομική δραστηριότητα βραχυπρόθεσμα η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου «χρειάζεται εγρήγορση και κινητοποίηση πρόσθετων πόρων απ’ αυτούς μάλιστα, κατά προτίμηση, που μπορεί να είναι διαθέσιμοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Επέστησε την προσοχή ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τις σωστές εκτιμήσεις και να αποφεύγουμε φήμες και διαδόσεις». Ένα καλό παράδειγμα, είπε, «είναι η ρητή διαβεβαίωση που είχαμε αυτές τις μέρες από την πλευρά των εταίρων μας στο πρόγραμμα εξυγίανσης ότι σε καμία περίπτωση το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα το συνεργατικό πιστωτικό σύστημα δεν πρόκειται να έχει ανάλογη μεταχείριση, αλλά θα ανακεφαλαιοποιηθεί χωρίς οποιαδήποτε χρήση των καταθέσεων».

«Το συμπέρασμα είναι εκείνο που αποζητούσαμε: η Κύπρος σήμερα αντιμετωπίζει την κρίση και προχωράμε στις απαραίτητες αλλαγές. Ο δρόμος δεν θα είναι καθόλου εύκολος αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό το ο, τι σήμερα υπάρχει ένας δρόμος», ανέφερε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα