Φωτίου: Η τουρκική πλευρά επιδιώκει να καταστήσει την ΚΔ όμηρο των συμφερόντων της

14:02 1/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πατρίδα δοκιμάζεται από δεινή οικονομική κρίση, τη στιγμή που η τουρκική πλευρά επιδιώκει με τεχνάσματα να καταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, όμηρο των συμφερόντων της και με κινήσεις που καταστρατηγούν κάθε ίχνος διεθνούς νομιμότητας, συμπεριφέρεται ως ταραξίας στην περιοχή, προσπαθώντας να αποτρέψει την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Σε χαιρετισμό του, κατά την τελετή Διαβεβαίωσης των Νέων Μονίμων Υπαξιωματικών, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο ΥΠΑΜ είπε πως

η Τουρκία προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους συνεργάζονται με τη χώρα μας σε πολιτικό, αμυντικό ή ενεργειακό επίπεδο, προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς και αξιώσεις.

«Με γνώμονα», είπε, «τις κρίσιμες εξελίξεις που διέπουν τη χώρα, αλλά και τις καθημερινές απειλές της Τουρκίας, έχοντας υπόψη ότι η κατοχή και τα τετελεσμένα της συνεχίζουν να υπάρχουν και να απειλούν την κρατική μας οντότητα, κανένας εφησυχασμός και καμιά υποχώρηση από τις δίκαιες αξιώσεις του λαού μας δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές».

Απευθυνόμενος στους Νέους Μόνιμούς Υπαξιωματικούς, ο κ. Φωτίου είπε: «Εσείς, με τις γνώσεις, την υπευθυνότητα και την πειθαρχεία σας, καλείστε να πυκνώσετε τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και να εκτελέσετε το βαρυσήμαντο έργο της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας. Να την προστατεύσετε από κάθε εχθρική επιβουλή και να στηρίξετε τις προσπάθειες της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, στον αγώνα επιβίωσης που διεξάγουμε».

«Στο δύσκολο έργο σας», πρόσθεσε, «δεν είστε μόνοι. Θα έχετε τη συνεχή στήριξη και συμπαράστασή μας, έτσι που να μπορέσετε να αποδώσετε τα μέγιστα για το καλό της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα