Ετήσιες περικοπές 2 δισ. λιρών από Barclays

09:28 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην εφαρμογή προγράμματος ετήσιας μείωσης δαπανών κατά 2 δισ. στερλίνες προχωρεί ο βρετανικός όμιλος Barclays σε μία προσπάθεια να «μαζέψει» τα οικονομικά του μεγέθη, τα οποία εμφανίζουν αρνητική εικόνα εδώ και αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας η Barclays εξετάζει τη μείωση των επενδυτικών της δραστηριοτήτων (investment banking) στην Ασία, αλλά και την απομείωση της αξίας ορισμένων μονάδων λιανικής και εμπορικής τραπεζικής στην Ευρώπη και κυρίως σε χώρες του Νότου

όπως η Ιταλία. Στο πλαίσιο αυτού του νέου προγράμματος περικοπής δαπανών αναμένεται ότι θα «θυσιαστούν» τουλάχιστον 2.000 θέσεις εργασίας στις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής, ενώ δεν αποκλείεται και περαιτέρω μείωση προσωπικού και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων του βρετανικού τραπεζικού ομίλου.

Την ίδια ώρα αποκλειστικό δημοσίευμα του BBC υποστηρίζει ότι η Barclays ξεγέλασε τους επενδυτές το 2008 ως προς την πραγματική πηγή της ένεσης ρευστότητας ύψους 3 δισ. στερλινών που δέχθηκε και χάρη σε αυτή απέφυγε να λάβει κεφάλαια από τη βρετανική κυβέρνηση. Το BBC υποστηρίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν από την κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι και όχι από τον σεΐχη Μανσούρ (ιδιοκτήτη της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Manchester City), με την τράπεζα να υποστηρίξει ότι η παρεξήγηση οφείλεται σε… «ορθογραφικό λάθος».

Keywords
Τυχαία Θέματα