Ερωτοκρίτου: Η διακυβέρνηση Χριστόφια η χειρότερη επί Κυπριακής Δημοκρατίας

16:43 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν ”το αποκορύφωμα ενός επίπλαστου εξωραϊσμού των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας”, υποστήριξε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος θεωρεί ότι, στην πολιτική του υστεροφημία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ”έχει γράψει τη χειρότερη διακυβέρνηση από συστάσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Σε δηλώσεις του Στη Λεμεσό, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως η αναφορά του Προέδρου Χριστόφια στην πορεία των συνομιλιών

και στη σημερινή τους κατάληξη, ”αποτελεί μια κατηγορηματική ομολογία περί της αποτυχίας της πολιτικής του” και ότι ”ο Πρόεδρος μπήκε σε αυτήν τη διαδικασία των συνομιλιών χωρίς καμία προϋπόθεση, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καμία προοπτική και χωρίς καμιά στρατηγική”.

”Αυτός ήταν και ο λόγος που μας έμειναν αμανάτι και κληρονομιά, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι γνωστές υποχωρήσεις του Προέδρου Χριστόφια και που βέβαια, θα τις έχει μπροστά του για να τις αντιμετωπίσει, με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία, ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας”, συμπλήρωσε.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ ανέφερε επίσης ”η προσπάθεια του Προέδρου Χριστόφια στην αποενοχοποίηση της δικής του διακυβέρνησης, σε σχέση με τη βαθιά ύφεση και την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυπριακή οικονομία, δεν είναι πράξη την οποία κάνει για πρώτη φορά” και πως ο Πρόεδρος έκανε στο διάγγελμα, ότι έκανε και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του, δηλαδή ”να κατηγορεί όλους εκτός Κύπρου ότι ευθύνονται για την κατάντια της κυπριακής οικονομίας”.

”Η κατάντια της κυπριακής οικονομίας”, συνέχισε, ”είναι σύνθεση πολλών παραγόντων και πέραν της επιρροής από το εξωτερικό, την παγκόσμια ύφεση και οικονομική κρίση, ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης αφορά τον ίδιο τον Πρόεδρο Χριστόφια και τη διακυβέρνηση του”.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα, είπε ο κ. Ερωτοκρίτου, θεωρεί ότι έχει δικαιωθεί που ασκούσε ”εποικοδομητική κριτική στον Πρόεδρο από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ενώ άλλοι του έδιναν πίστωση χρόνου, όχι για μήνες αλλά για χρόνια και οι οποίοι έρχονται σήμερα και υιοθετούν όσα έλεγε τότε το ΕΥΡΩΚΟ”.

Ο κ. Ερωτοκρίτου δήλωσε πως ”στην προηγούμενη διακυβέρνηση (Τάσσου Παπαδόπουλου) και χρήματα υπήρχαν και χρήματα αφέθηκαν και προϋποθέσεις μπήκαν για τη σωστή διαχείριση του Κυπριακού, αλλά όλα ισοπεδώθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Χριστόφια”.

Υποστήριξε ακόμη πως σε ό,τι αφορά στην πολιτική του υστεροφημία, ”ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει γράψει τη χειρότερη διακυβέρνηση από συστάσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ενδιάμεσου χώρου για την εξεύρεση υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές , ο κ. Ερωτοκρίτου εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή ”θα μπορέσει να δώσει την έξοδο μέσα από το αδιέξοδο που δημιούργησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας” και θα έχει απήχηση και σε χιλιάδες πολίτες από άλλα πολιτικά κόμματα, σε ανέντακτους πολιτικά πολίτες και σε ομάδες πολιτών που ενδιαφέρονται για τα κοινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα