Έρογλου: Θα συνεχίσω να εξηγώ στη διεθνή κοινότητα για αυτό το ‘κράτος’

15:42 2/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απέναντι στην απαίτηση Χριστόφια να επιστραφεί ολόκληρη η Μόρφου, η πόλη και τα χωριά, είναι εξαιρετικά σημαντικό ο τ/κ ”λαός” να δείξει ότι είναι κυρίαρχος της δικής του περιοχής και να είναι ενωμένος, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, μιλώντας στην έναρξη του φεστιβάλ καρυδιού στην κατεχόμενη Λεύκα.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου επανέλαβε ότι η ε/κ πλευρά, μη εγκαταλείποντας την Κυπριακή Δημοκρατία και στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού της, εδώ και χρόνια δεν προσέγγισε ποτέ καμιά συμφωνία, ενώ απέρριψε και το σχέδιο Ανάν που ήταν προς όφελος των

Ε/κ, όπως υποστήριξε.

Ανέφερε, επίσης, ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη στήριξη που πήρε από τον ”λαό” και με βάση τις πραγματικότητες και τις προσδοκίες των Τ/κ, υπερασπίζοντας τους Τ/κ και το ψευδοκράτος και λέγοντας ότι μέχρι να υπάρξει μια συμφωνία θα συνεχίσει να εξηγεί στη διεθνή κοινότητα γι’ αυτό το ”κράτος”.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να συζητηθούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης κατά την παλιά διαδικασία, όπως ανέφερε, και να αξιολογηθούν αυτά τα μέτρα από τις τεχνικές επιτροπές.

Αναφερόμενος στη χθεσινή του συνάντηση με μέλη της αντιπροσωπείας της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι τους είπε πως δίδοντας ένας μήνυμα στους Ε/κ και αίροντας τα ”εμπάργκο” που συμβάλλουν, όπως ισχυρίστηκε στην αδιαλλαξία των Ε/κ, θα δώσουν ένα κίνητρο για τη λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα