Έριξε τις τιμές πετρελαίου η μη λήψη μέτρων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας

11:23 12/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Χαμηλότερα κινήθηκαν την Τετάρτη οι τιμές πετρελαίου στην αγορά εμπορευμάτων της Ασίας, ακολουθώντας την πτώση των ασιατικών χρηματιστηρίων, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μην προχωρήσει σε νέα μέτρα τόνωσης της ιαπωνικής οικονομίας, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές.
Το κύριο συμβόλαιο του αμερικανικού ελαφρού αργού, παράδοσης

Ιουλίου, υποχώρησε 83 σεντς, στα 94,55 δολάρια το βαρέλι και το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Ιουλίου, μειώθηκε κατά 53 σεντς, στα 102,43 δολάρια.

“Η αδράνεια εκ μέρους της Τράπεζας της Ιαπωνίας καταδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει μικρότερα μέτρα νομισματικής πολιτικής στο μέλλον”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναλυτής της αγοράς Desmond Chua, της εταιρείας CMC Markets στη Σιγκαπούρη.

Η απόφαση προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με το ρόλο των Κεντρικών Τραπεζών στη στήριξη της οικονομίας, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να καταδεικνύει πως επιδιώκει την κατάρτιση σχεδίου για να περιορίσει τα δικά της μέτρα τόνωσης της οικονομίας, ύψους 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα.

Οι τιμές πετρελαίου είχαν υποχωρήσει εκ νέου στις αρχές της εβδομάδας μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2013, αλλά και των απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων στην Κίνα.

Στην έκθεση Ιουνίου για την αγορά πετρελαίου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο ΟΠΕΚ εκτιμά ότι το 2013 η παγκόσμια ζήτηση θα μειωθεί στα 89.650.000 βαρέλια την ημέρα, επίπεδο που είναι χαμηλότερο από τις προβλέψεις του προηγούμενου μήνα για 89.660.000 βαρέλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα