Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 12/6/2013

11:00 12/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πρώτη γυναίκα «πρωθυπουργός» των κατεχομένων, νέο μοιραίο τροχαιο δυστύχημα και οι εξελίξεις στην Τουρκία απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Του γύρισε το μάτι», αναφέρει ότι το CNN International χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν ως νέο Χίτλερ της Ευρώπης. Επίσης γράφει ότι ο Ερντογάν για χάρη της εξουσίας οδηγεί την Τουρκία σε εμφύλιο πόλεμο. Αλλού γράφει ότι η «βουλευτής» Σιμπέλ Σιμπέρ γίνεται η πρώτη γυναίκα «πρωθυπουργός» των κατεχομένων. Σε άλλο θέμα

αναφέρει ότι σε τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Αμμοχώστου έχασε τη ζωή του ο 27χρονος Ερσίν Τουργκούτ.

Με τίτλο «Μια καινοτομία με την Σιμπέρ», η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) γράφει ότι μετά την πρόταση των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως η επικεφαλής της «μεταβατικής κυβέρνησης» να είναι η «βουλευτής» του ΡΤΚ Σιμπέρ Σιμπέλ, η Σιμπέλ γίνεται η πρώτη γυναίκα «πρωθυπουργός» των κατεχομένων. Αλλού γράφει ότι όλων τα μάτια είναι στραμμένα στο νέο «υπουργικό συμβούλιο». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ιρσέν Κιουτσιούκ ανέφερε ότι σε συνάντηση του με τον Ερντογάν συμφώνησαν όπως Τούρκοι πολίτες που έχουν κοινωνικές ασφαλίσεις θα μπορούν να νοσηλεύονται και στο νοσοκομείο του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολή στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός», αναφέρει ότι η «βουλευτής» του ΡΤΚ Σιμπέρ Σιμπέλ γίνεται η πρώτη γυναίκα «πρωθυπουργός» των κατεχομένων και αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει στον «πρόεδρο» Έρογλου τα ονόματα αυτών που θα αποτελούν το «υπουργικό συμβούλιο» της «μεταβατικής κυβέρνησης». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε χθες βράδυ σε πεδίο πολέμου. Αλλού γράφει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα δημιουργείται και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Χαβαντίς».

Με τίτλο «Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός», η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) αναφέρει ότι μετά την πρόταση των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης η «βουλευτής» του ΡΤΚ Σιμπέρ Σιμπέλ γίνεται η πρώτη γυναίκα «πρωθυπουργός» των κατεχομένων, μέχρι τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στις 28 Ιουλίου. Αλλού γράφει ότι ο 27χρονος Ερσίν Τουργκούτ, ο οποίος οδηγούσε το όχημά του με μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Αμμοχώστου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και κτύπησε σε ένα δέντρο, χάνοντας τη ζωή του. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χθες το βράδυ μετά από παρέμβαση της τουρκικής αστυνομίας με αέρια και συμπιεσμένο νερό στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, τραυματίστηκε και πάλι μεγάλος αριθμός διαδηλωτών.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός», αναφέρει ότι η «βουλευτής» του ΡΤΚ Σιμπέρ Σιμπέλ γίνεται η πρώτη γυναίκα «πρωθυπουργός» των κατεχομένων μέχρι τις «πρόωρες εκλογές» στις 28 Ιουλίου. Αλλού γράφει ότι έχει παρατηρηθεί σε «δελτία ταυτοτήτων» που έχουν δοθεί σε εποίκους τους τελευταίους μήνες ότι η διεύθυνση διαμονής είναι διεύθυνση κάποιου ξενοδοχείου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι κτηνοτρόφοι των κατεχομένων βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση αλλά δεν έχουν καμία στήριξη από το «κράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα