Έρευνες και στην Κύπρο για το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου

16:55 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κυπριακή εταιρεία, που εδρεύει στη Λεμεσό και που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα με νοθευμένα, με κρέας αλόγου, βοδινά μπιφτέκια που προέρχονται από τη Ρουμανία, δεν ασχολείται με εμπόριο κρέατος στην κυπριακή αγορά, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών Χρίστος Χρίστου.

“Εκείνο το οποίο έχει διαπιστωθεί, εκ πρώτης όψεως, είναι πως η συγκεκριμένη εταιρεία

που βρίσκεται εδώ στη Λεμεσό, κάνει εμπόριο κρεάτων, αλλά με οδηγίες που δίνει σε άλλες χώρες”, είπε, διευκρινίζοντας πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ασχολείται με εμπόριο κρέατος στην κυπριακή αγορά.

“Εκείνο που αυτήν τη στιγμή ερευνάται είναι, αν είναι αυτή η εταιρεία που εμπλέκεται ή κάποιες άλλες εταιρείες που είναι ενδιάμεσοι στη διατροφική αλυσίδα”, είπε και υπέδειξε πως “δεν είναι αυτή η εταιρεία που έχει παραδώσει το προϊόν στις παρασκευάστριες εταιρείες, αλλά το έχει παραδώσει σε κάποιες άλλες εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους το προώθησαν στα εργοστάσια”.

Ο κ. Χρίστου ανέφερε, παράλληλα, πως από τα γραφεία της εταιρείας έχουν παραληφθεί διάφορα έγγραφα που αξιολογούνται και πρόσθεσε ότι ακόμη δεν υπάρχουν σαφή συμπεράσματα, ωστόσο, συνέχισε, “ότι βγαίνει από την έρευνα διαβιβάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δίδεται στις αρμόδιες Αρχές των άλλων χωρών που έχουν και το πρόβλημα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα