Στην απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος

16:50 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην απόφαση του Eurogroup για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος.

Η εφημερίδα «Sabah», στις εσωτερικές σελίδες και με τίτλο «Η νότια Κύπρος επισήμως ‘απασχολουμένη με το μαύρο χρήμα’», γράφει ότι μετά τη Γερμανία και τη Ρωσία, τώρα και η ΕΕ κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας την «απασχολούμενη

με το μαύρο χρήμα».

Προσθέτει ότι οι αρμόδιοι της Ευρωζώνης έθεσαν σαν όρο τον αγώνα εναντίον του ‘μαύρου χρήματος’ για να δώσουν στην Κύπρο τα 17 δις ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε ανακοίνωση που έγινε από την ΕΕ την αποκάλεσαν επισήμως «απασχολούμενη με το μαύρο χρήμα» και είπαν ξεκάθαρα «κάνε αγώνα εναντίον του μαύρου χρήματος και πάρε την πίστωση».

Με το θέμα ασχολείται και η εφημερίδα «Yeni Safak» στις εσωτερικές της σελίδες, γράφοντας ότι η Ευρωζώνη έθεσε όρο τον αγώνα κατά του «μαύρου χρήματος» για τη διάσωση του «ε/κ τομέα», κατά την έκφρασή της.

Αναφέρει επίσης ότι σε δήλωσή του μετά το Eurogroup ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ είπε πως πριν την απόφαση διάσωσης θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητα ιδρύματα επιθεώρησης, εάν η Κυπριακή Δημοκρατία έθεσε σε εφαρμογή ή όχι τα μέτρα για τον αγώνα κατά του «μαύρου χρήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα