Επιτελείο Λιλλήκα: Με ευχολόγια δεν σώζεται η οικονομία

20:02 4/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το επιτελείο Αναστασιάδη-Καρογιάν, μπροστά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος, αντί να προβληματιστεί και να καταθέσει προτάσεις που θα οδηγήσουν την Κύπρο έξω από την κρίση και το Μνημόνιο, αναλώνεται σε ευχολόγια ώστε να κριθεί το χρέος μας βιώσιμο, αναφέρει σε ανακοίνωση του το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα.

«Αναλώνουν μάλιστα

δυνάμεις», προσθέτει, «προσπαθώντας να πείσουν την Τρόικα ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο απλά για να πάρουμε το δάνειο, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες της πλήρους εφαρμογής του Μνημονίου στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία».

«Το επιτελείο Αναστασιάδη- Καρογιάν», συνεχίζει, «στηρίζει την οικονομική του πολιτική σε ένα τέχνασμα που ως δια μαγείας θα παρουσιαστεί το χρέος βιώσιμο. Τουλάχιστον ας έχουν την τόλμη και την ευαισθησία να εξηγήσουν στους πολίτες τι σημαίνει μη βιώσιμο ή οριακά βιώσιμο χρέος».

Το Επιτελείο του Γ. Λιλλήκα αναφέρει, επίσης στην ανακοίνωση του ότι «ενώ διατυμπανίζουν ότι ο κύριος Νίκος Αναστασιάδης έχει επαφές με τους ξένους ηγέτες, και πρόκειται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διοργανώνεται στην Κύπρο, εμείς το μόνο που ελπίζουμε είναι η συνάντηση του κυρίου Αναστασιάδη με την κυρία Άγκελα Μέρκελ, να μην έχει τα ίδια αποτελέσματα με την προηγούμενη του επαφή με την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σόιμπλε».

«Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά τις πολυδιαφημισμένες συναντήσεις του κυρίου Αναστασιάδη, οι Γερμανοί έθεσαν θέματα ξεπλύματος χρήματος και εταιρικού φόρου για την Κύπρο», προσθέτει.

«Εμείς, μπροστά σε αυτά τα δύσκολα δεδομένα», καταλήγει η ανακοίνωση, «καταθέσαμε και καταθέτουμε προτάσεις που θα απεγκλωβίσουν την Κύπρο από το Μνημόνιο εντός του 2013 θα την βάλουν γρήγορα σε τροχιά ανάπτυξης και θα επαναφέρουν την αξιοπρέπεια στον κυπριακό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα