Επιτάχυνση διαδικασιών ζήτησε ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτυξιακών Έργων από την Πολεοδομία

10:37 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα εκσυγχρονισμού και επιτάχυνσης των διαδικασιών που σχετίζονται με την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων συζήτησε με την αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Αθηνά Αριστοτέλους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτυξιακών Έργων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, μεταξύ των έργων περιλαμβάνονται γήπεδα γκολφ, μαρίνες, κέντρα υγείας και ευεξίας, πολυθεματικά πάρκα, εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις. Πολλά από τα έργα αυτά διαθέτουν επαρκές επίπεδο ωριμότητας, που

επιτρέπει την ολοκλήρωσή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συζητήθηκαν προβλήματα όπως η ανάγκη για επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης πολεοδομικών αδειών, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος αδειοδότησης και το περιεχόμενο της Δήλωσης Πολιτικής που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο Σύνδεσμος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προστίθεται ότι τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, αφού ενημέρωσαν την κ. Αριστοτέλους για τον ρόλο και τους στόχους του Συνδέσμου, έθεσαν ενώπιον της διαδικασίες και δυσλειτουργίες που καθυστερούν ή και καθηλώνουν μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

O εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτυξιακών Έργων, κ. Ανδρέας Δημητριάδης, δήλωσε πως «πρέπει να υπάρξει απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον».

Πρόσθεσε ότι «επιβάλλεται να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που διαχρονικά αποτελούσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η κ. Αριστοτέλους επέδειξε ενδιαφέρον και κατανόηση για τα θέματα που τέθηκαν ενώπιον της, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα του Τμήματος να λειτουργήσει εποικοδομητικά προς την κατεύθυνση της επίλυσης των όποιων προβλημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα