Νέα αγωγή θα θεραπεύει μελλοντικά τον ιό HIV

10:20 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ερευνητές ανακάλυψαν νέα αγωγή που μπορεί ενδεχομένως κάποια ημέρα να θεραπεύσει ασθενείς με τον ιό HIV.

Σε έρευνα που παρουσιάστηκε στην Ένωση Ακτινολόγων Βόρειας Αμερικής, επιστήμονες από το Yeshiva University, ανέδειξαν την ικανότητα της ραδιοανοσοθεραπείας να καταστρέφει κύτταρα που έχουν μολυνθεί με τον ιό, που ελήφθησαν από δείγμα αίματος ασθενών που είχαν αντιμετωπιστεί με αντιρετροϊκή αγωγή.

Ενώ οι αγωγές όπως η αντιρετροΪκή θεραπεία υψηλής δραστικότητας φάνηκαν

αποτελεσματικές στο να βοηθούν θετικούς στον HIV ασθενείς να ρυθμίσουν τη νόσο, δεν εξουδετερώνουν όλα τα μολυσμένα κύτταρα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η ερευνήτρια Dr. Ekaterina Dadachovasaid, δήλωσε ότι σε ασθενείς με HIV, φάρμακα καταστέλλουν την αναπαραγωγή του ιού, που σημαίνει ότι διατηρούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα τον αριθμό των σωματιδίων του ιού στο αίμα τους. Ωστόσο η συγκεκριμένη αγωγή δεν μπορεί να εξουδετερώσει τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Οποιαδήποτε στρατηγική για την ίαση του ιού HIV πρέπει να περιλαμβάνει μια μέθοδο για να περιορίζει κύτταρα που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Η ραδιοανοσοθεραπεία, σύμφωνα με τους ερευνητές, εξουδετέρωσε με επιτυχία τον ιό HIV από τα δείγματα αίματος 15 ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV. Σε συνδυασμό με την αντιρετροϊκή αγωγή, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μελλοντικά θα θεραπεύονται με επιτυχία ασθενείς με τον ιό HIV.

Keywords
Τυχαία Θέματα