Επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση

19:46 5/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με πολιτική επιστράτευση από τα ξημερώματα της Τετάρτης, απαντά η ελληνική κυβέρνηση στην απόφαση των ναυτεργατών, να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία του κλάδου, στο πλαίσιο της απαίτησης των εργαζομένων για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας, το

οποίο σύμφωνα με τους ίδιους «ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών». Οι ναυτεργάτες μεταξύ άλλων ζητούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, με άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, καθώς επίσης και την αποκατάσταση των αδικιών στις συντάξεις των απομάχων.

Ο Έλληνας Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Μουσουρούλης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ναυτεργατών, κάνοντας λόγο για «εξαντλητικό διάλογο» προκειμένου να δοθούν λύσεις. Ο κ. Μουσουρούλης αναφερόμενος στην απόφαση της Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για συνέχεια των κινητοποιήσεων λέει ότι ελήφθη με οριακή πλειοψηφία κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δείχνει ότι «δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν δίνουν περιθώρια για διάλογο».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει την απόφαση της επιστράτευσης ως απόδειξη του «αχαλίνωτου αυταρχισμού της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρεί να επιβάλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό που είναι σε βάρος και των ναυτεργατών αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά» και προσθέτει ότι «τα ψέματα, οι εκβιασμοί και η άγρια καταστολή με την αξιοποίηση αντιδραστικών νόμων πρέπει να αποτύχει και να αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης».

Παράλληλα καλεί όλα τα τμήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων να σταθούν δίπλα στους ναυτεργάτες και να μη δεχτούν την «άθλια κυβερνητική προπαγάνδα».

Καταλήγοντας το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, τη φτωχή αγροτιά «να δώσουν ανυπότακτη και περήφανη απάντηση. Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων. Λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η αντιλαϊκή πολιτική. Αυτός είναι ο δρόμος για να μην καταδικαστεί ο λαός στην εξαθλίωση, για να μην του φορέσουν βαριές αλυσίδες τα μονοπώλια, η ΕΕ, αυτοί που τους υπηρετούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα