Επίσκεψη ΓΓ ΑΚΕΛ σε Παλαιστίνη και Ισραήλ

19:22 13/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με συναντήσεις στην Παλαιστίνη άρχισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τις επαφές τους σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ο κ. Κυπριανού είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστινιακή Εθνικής Αρχής Σαλαμ Φαγιαντ.

«Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα», γράφει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στον αγώνα της

Κύπρου για δικαίωση και ανέλυσε εκτενώς τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη.

Ο κ. Κυπριανού ανέλυσε  με τη σειρά του τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για άρση της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου.

Απόψε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής  Μαχμούτ Αμπας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού, Μπασάμ Αλ Σάλχι στα γραφεία του Κόμματος στη Ραμάλα και με πολυμελή αντιπροσωπεία εκπροσώπων των παλαιστινιακών οργανώσεων “Παλαιστινιακή Δημοκρατική Ένωση” , “Παλαιστινιακό Δημοκρατικό Μέτωπο”, “Φαταχ”, “Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης” και “Λαϊκό Αγωνιστικό Μέτωπο”.

Στη συνάντηση με τον κ. Αλ Σάλχι ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε το αδελφό Παλαιστινιακό Κόμμα για τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, τις οικονομικές και τις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο, αναφέρεται.

Παράλληλα, προστίθεται ότι εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και επιβεβαίωσε τη στήριξη του ΑΚΕΛ στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της κατοχής και ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού, ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για τη διαχρονική στήριξη του ΑΚΕΛ στον παλαιστινιακό λαό και υπενθύμισε τους διαχρονικούς δεσμούς των δύο κομμάτων καθώς και των δύο λαών, ενώ ενημέρωσε για τις εξελίξεις γύρω από το παλαιστινιακό πρόβλημα και τις δραματικές συνθήκες  που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη, στη Γάζα αλλά και στη Διασπορά.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των άλλων οργανώσεων επεσήμαναν το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ διατηρεί αγαστές σχέσεις με τον Παλαιστινιακό λαό και αναγνώρισαν τη σταθερή υποστήριξη του στο δίκαιο αγώνα τους.

Αναφέρεται, ότι εκπρόσωπος της Φατάχ υποστήριξε ότι ο ίδιος μπορεί να δηλώνει περήφανος ότι ενωμένες όλες οι Παλαιστινιακές οργανώσεις μπορούν να εκφράζουν την υποστήριξη τους προς την Κύπρο και την προσπάθεια να αντιπαλέψει ενωμένος ο κυπριακός λαός τον εφιάλτη της διχοτόμησης και υπογράμμισε τη σημασία ύπαρξης ενότητας υποδεικνύοντας ότι ο διχασμός δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στον παλαιστινιακό αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα