Η Βουλή τίμησε την Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας

18:52 13/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας αποτελεί μια ετήσια αφετηρία για τη Βουλή, για να υπενθυμίζει και να επαναβεβαιώνει την αφοσίωσή του στις αρχές και αξίες της Δημοκρατίας, ως βασική προϋπόθεση για τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ανέφερε ο Πρόεδρος του σώματος, Γιαννάκης Ομήρου σε μήνυμά του που διάβασε στην έναρξη της πρώτης συνεδρίας της Ολομέλειας την Πέμπτη για την νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Θεωρούμε

επιβεβλημένη την υποχρέωσή μας να στηρίξουμε στο κοινοβουλευτικό επίπεδο τις διεθνείς προσπάθειες για εμβάθυνση και ενίσχυση των αξιών που περικλείει η Δημοκρατία, καθότι αυτή δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, ανέφερε, αλλά το πλαίσιο μέσα από το οποίο μας παρέχεται η δυνατότητα να πολιτευόμαστε, να δημιουργούμε και να απολαμβάνουμε ως πολίτες βασικές ελευθερίες και δικαιώματα.

«Μέσα από τους αγώνες και τις θυσίες του κυπριακού λαού, αλλά και τα πλήγματα που δέχθηκε η χώρα μας ένεκα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, η προσήλωσή μας στο κράτος δικαίου και το σεβασμό και αποκατάσταση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ολόκληρου του λαού μας, αποτελούν για όλους εμάς ασπίδα προστασίας».

Αποτελούν επίσης, πρόσθεσε, τη βάση των προσπαθειών που καταβάλλονται για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Η ενεργός παρουσία της Κύπρου στη διεθνή σκακιέρα, ιδιαίτερα ετούτο το κρίσιμο εξάμηνο, κατά το οποίο η Κύπρος ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, προϋποθέτει τη σθεναρή και αμετάκλητη δέσμευσή μας να υπηρετήσουμε με υπευθυνότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη την υπόθεση της δημοκρατίας υπό το φως των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα.

Καλούμαστε επίσης, ανέφερε, ως Προεδρεύουσα χώρα, να ενθαρρύνουμε και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο, δημοκρατικές διαδικασίες και μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα σε γείτονες χώρες.

Ως δημοκρατικά εκλελεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού, καλούμαστε να διαφυλάξουμε και να διαδώσουμε τις αρχές και αξίες της δημοκρατίας, ώστε αυτή να λάμψει πρώτιστα δια των δικών μας πράξεων και πρωτοβουλιών, με γνώμονα την ποιότητα των θεσμών που θα παραδώσουμε στις μέλλουσες γενιές, κατέληξε ο κ. Ομήρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα