Επίσκεψη Μαυρογιάννη στην Ουάσιγκτον

21:31 12/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επίσκεψη στην αμερικανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιήσει στις 26 Απριλίου ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Την είδηση επιβεβαίωσε διπλωματική πηγή, αναφέροντας ότι θα έχει συναντήσεις στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αξιωματούχους της κυβέρνησης και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας με την αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις Ελίζαμπεθ Ράνταλ – Σέργουντ, για θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής προεδρίας της Κύπρου και των θεμάτων της ατζέντας ΗΠΑ

– ΕΕ.

Θα έχει επίσης συναντήσεις με την ηγεσία των Eπιτροπών Εξωτερικών της Βουλής και της Γερουσίας, καθώς και συναντήσεις με δεξαμενές σκέψης και θα μιλήσει στο Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Μελετών (CSIS). Το ακριβές πρόγραμμα των επίσημων συναντήσεων βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση.

Οπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση του Κέντρου, ο κ. Μαυρογιάννης θα ενημερώσει «για την ατζέντα και τις προτεραιότητες της Κύπρου και ιδίως για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2014-2020, ενώ θα συζητήσει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους, την ατζέντα διεύρυνσης της Ε.Ε. και τις σχέσεις με την Τουρκία».

Keywords
Τυχαία Θέματα