Ανακοινώσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία στην Ελλάδα

21:12 12/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην κυβέρνηση και τις πολιτικές του μνημονίου αποδίδουν τα κόμματα της Αριστεράς το νέο ρεκόρ ανεργίας στην Ελλάδα, που έφτασε τον Ιανουάριο το 21,8%.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι «οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι νέοι, πρέπει μαζί και πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν με τον αγώνα και την ψήφο τους ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και σταθερή δουλειά

για όλους με σύγχρονα δικαιώματα» και καλεί σε συμπόρευση .

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι οι μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδηγούν τα ποσοστά ανεργίας σε πρωτοφανή ιστορικά ρεκόρ, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση και η τρόικα μετατρέπουν την Ελλάδα όλο και περισσότερο σε χώρα ανέργων, φτωχών, εξαθλιωμένων και ταπεινωμένων ανθρώπων».

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και της σημερινής συγκυβέρνησης οδηγούν τον λαό και την νεολαία στα τάρταρα της ανεργίας και την χώρα μας σε ανθρωπιστική καταστροφή. Το νέο δρακόντειο μνημόνιο, που ψήφισαν μαζί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία, αποτελειώνει την παραγωγική βάση της χώρας μας και αναγκάζει όλο και περισσότερους νέους και νέες να ξενιτευτούν».

Τέλος καλεί το λαό να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους πρόθυμους συμμάχους τους, με την ψήφο του «γιατί με τις πολιτικές αύξησαν την ανεργία σε πρωτοφανή ποσοστά και να μην τους δώσουν την ευκαιρία να συγκυβερνήσουν και πάλι και να την αυξήσουν ακόμα περισσότερο με την πιστή εφαρμογή των μνημονίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα