Επιλογή δύο γύρων ο Σταύρος Μαλάς, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

21:17 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Εχουμε επιλογή και για τον πρώτο και για το δεύτερο γύρο», δήλωσε απόψε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του στην Πάφο πριν την έναρξη της επαρχιακής σύσκεψης στελεχών και μελών του ΑΚΕΛ που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΠΕΟ, καλώντας όλους τους δημοκράτες και πατριώτες ψηφοφόρους να ενώσουν τις προσπάθειές τους γύρω από την υποψηφιότητα

Σταύρου Μαλά.

«Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι οι πρώτες πολιτικές συγκεντρώσεις σε κάθε επαρχία όπου από μέρους του κόμματος αναλύω τα πολιτικά δεδομένα και ουσιαστικά ξεκινούμε την προεκλογική εκστρατεία πιο οργανωμένα στη συγκεκριμένη επαρχία. Ταυτόχρονα είναι μια συνάντηση γνωριμίας με τον υποψήφιο τον Σταύρο Μαλά», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
«Εχουν προηγηθεί παρόμοιες συγκεντρώσεις σε άλλες επαρχίες με πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα. Ολοένα και περισσότερο ο κόσμος αγκαλιάζει την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά και αυτό μας δίνει αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία», δήλωσε.

Ο κ. Κυπριανού είπε, επίσης, ότι «εμείς έχουμε επιλογή και για τον πρώτο και για το δεύτερο γύρο. Την ίδια στιγμή, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι δεν ψηφίζουμε Νίκο Αναστασιάδη ούτε στον πρώτο ούτε στο δεύτερο γύρο».
Ως εκ τούτου, συνέχισε, «απευθύνω έκκληση σε όλους τους δημοκράτες και πατριώτες ψηφοφόρους, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να βρεθεί στα χέρια του Νίκου Αναστασιάδη όπως ενώσουν τις προσπάθειες τους μαζί μας για να δώσουμε αυτό τον αγώνα με στόχο στην εξουσία μετά από τις προεδρικές εκλογές του 2013 και ένας άνθρωπος που και στο Κυπριακό και στα ζητήματα της οικονομίας και στα ζητήματα της ενέργειας αλλά και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσει πολιτικές προς όφελος του λαού, όχι πολιτικές μεταλλάξεων, όχι πολιτικές αντιλαϊκές, όχι πολιτικές που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα».

Όσον αφορά τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί παρόλο που πρέπει να πω ότι έχω συνομιλήσει μαζί του και κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας όμως νομίζω είναι καλύτερα να επιστρέψει και θα μας ενημερώσει ολοκληρωμένα».
Για την Τρόικα, o κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι «θα πρέπει να υπάρξει διεκδικητική διαπραγμάτευση με επιχειρήματα προς όφελος του κυπριακού λαού. Οι όποιες ενέργειες θα αποφασίσουν όταν τεθεί ενώπιων όλων το τελικό αποτέλεσμα».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε, επίσης, ότι «όλα τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να συστρατευθούν προς την κατεύθυνση της υποστήριξης των συμφερόντων του λαού και όχι σε κάποιες πολιτικές θέσεις που κάποιοι διατύπωναν προτού έλθει η Τρόικα».
«Όπως αποδείχθηκε στην πράξη τα μέτρα της Τρόικας, όπου εφαρμόστηκαν, έχουν οδηγήσει σε βάθεμα της ύφεσης και δεν αντιμετωπίστηκε η κρίση», πρόσθεσε.

Μέτρα θα πρέπει να ληφθούν, διευκρίνισε, τα οποία θα οδηγούν την οικονομία σε πορεία ανάκαμψης. Αυτά τα μέτρα, κατέληξε ο κ. Κυπριανού, «δεν θα πρέπει να αποτελούν την απαρχή μιας αρνητικής πορείας για την καταπληκτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζόμε

Keywords
Τυχαία Θέματα