Μαλάς: Εφικτές λύσεις για να εξέλθει η Κύπρος από την δοκιμασία της οικονομικής κρίσης

20:52 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εφικτές λύσεις για να εξέλθει η Κύπρος από την δοκιμασία της οικονομικής κρίσης, προέταξε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, σε ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στην Πάφο.

Δίδοντας το στίγμα της οικονομικής του πολιτικής, ο κ. Μαλάς τόνισε ότι οι οικονομίες δεν λειτουργούν στη λογική του αμπελιού, με το βαθύ κλάδεμα για μέγιστη απόδοση, αλλά στη λογική της ανάπτυξης. Πρόσθεσε ότι οι μεγάλες περικοπές στο όνομα μίας οικονομικής περισυλλογής, που θα

καταβαραθρώσουν το βιοτικό επίπεδο του λαού, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ήδη υποτονική αγορά, με αποτέλεσμα τη στασιμότητα. Συμπλήρωσε ότι η οικονομία μας μπορεί να επιβιώσει μόνο με τη μετατροπή της σε πολυδιάστατη για να αντέξει σε μία οικονομική ύφεση.

Η Κύπρος, είπε ο κ. Μαλάς, θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις, στρεφόμενη σε νέες ισχυρές αγορές, απ’ όπου θα αντλήσει επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία λόγω του μικρού μεγέθους της κυπριακής οικονομίας δεν είναι ογκώδη. Παράλληλα θα πρέπει να προσανατολιστεί στην αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος, τολμώντας ακόμα και υπερβάσεις που ως τώρα ήταν εκτός συζήτησης.

Προτεραιότητα για τον ίδιο, τόνισε ο κ. Μαλάς, είναι οι νέοι, που πρέπει και δικαιούνται να έχουν ένα καλύτερο μέλλον σ’ αυτό τον τόπο. Πρότασή του, είπε, είναι η επανένταξη των νέων επιστημόνων στη διεργασία της επιστήμης, που στις σύγχρονες κοινωνίες παράγει πλούτο και θωρακίζει τις οικονομίες. Δεν είναι ψιλά γράμματα, είπε, η επένδυση στη γνώση και την καινοτομία. Ετσι αναπτύσσονται κοινωνίες με αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια, συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος εξάλλου, στο Κυπριακό, ο κ. Μαλάς εξέφρασε τη θέση ότι μετά από 38 χρόνια δεν θα πρέπει να πειραματιζόμαστε στη διαχείριση του προβλήματος. Η συμφωνία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, όπως είδε το φως της δημοσιότητας, θυμίζει κάποιες άλλες εποχές, όπως το 1993, που για χάριν εξυπηρέτησης προεκλογικών σκοπιμοτήτων, το Κυπριακό οδηγήθηκε σε διολίσθηση.

Αν θέλουμε να βλέπουμε τους Κύπριους στα μάτια, είπε ο κ. Μαλάς και να τους προσδίδουμε ελπίδα, θα πρέπει να παραμείνουμε σε θέσεις αρχών, θέσεις που εμείς, ως Ελληνοκυπριακή πλευρά διεκδικήσαμε επί χρόνια και περάσαμε σε ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Οι όποιες υπαναχωρήσεις από αυτές τις θέσεις, τόνισε, είναι καταστροφικές.

Καταλήγοντας, ο κ. Μαλάς απηύθυνε πρόσκληση στις ευρύτερες δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου για δημιουργία μίας πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, που θα οδηγήσει πραγματικά σε μία νέα εποχή, με νέες προοπτικές και όχι με συνταγές παρωχημένων πολιτικών και εποχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα